Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Australië (+Azië): reis- en ticketadvies gevraagd

avatar
Rugzakker
» 31 jul 2011 18:12
Met mijn diploma van de middelbare school op zak heb ik besloten een tussenjaar te nemen voor ik ga studeren. Ik heb er al een tijdje geleden voor gekozen een half jaar te gaan reizen en toen, na lang twijfelen over alle geweldige mogelijkheden die er zijn voor zo'n reis, Australië gekozen, waar ik me inmiddels dan ook behoorlijk in verdiept heb. Van een ticket boeken is het nog niet gekomen, want ik twijfel er nog steeds over om mijn reis te combineren met Zuidoost-Azië.

Ik wil ten eerste graag weten of ik te veel wil doen in te weinig tijd door een half jaar te nemen voor Australië en (een deel van) Zuidoost-Azië. Ik wil in Australië ruwweg vanuit Sydney de route Oostkust-noorden-Uluru-Melbourne afleggen en daarbij wil ik me zeker niet haasten. Ik zou een Working Holiday Visa willen nemen en dat betekent natuurlijk ook dat ik af en toe ook wat langer op een bepaalde plek zit om te werken.

Ten tweede ben ik benieuwd wat ik het beste kan aanschaffen aan tickets. Zoals gezegd zou ik graag de mogelijkheid open houden na een maand of 4 vanuit Australië naar Zuidoost-Azië te reizen om daar nog een tijdje rond te trekken (aan de andere kant wil ik ook de mogelijkheid houden in Australië te blijven als het daar erg goed bevalt). Dat betekent dat ik of een open ticket moet nemen (waarbij ik niet alleen de datum, maar ook de vertrekplaats zou moeten kunnen aanpassen) of op een enkeltje naar Australië moet reizen en ter plekke boek wat ik wil. Een gewoon retourtje is waarschijnlijk erg lastig aan te passen. Wat raden jullie me aan? :)
Gebruikersavatar
Kars
Wereldreiziger
» 31 jul 2011 19:28
Ik denk dat je het meeste van australie wel in 3 maanden gezien kan hebben, vergeet niet dat een uitwijk naar Tasmanie ook erg leuk kan zijn. Echter zoals je zelf ook al zegt, als je het erg leuk hebt op een plek, kan je het zo lang maken als je zelf wilt. Met 3 maanden heb je voldoende de tijd. De route die jij beschrijft zal in zo'n 1,5-2 maanden te doen zijn, ik zou dan als ik jou was ook nog de west kust mee pakken, want je hebt zat tijd.
Neem aan dat je sowieso 6 maanden weg wilt? Als je dan dus in 3 maanden Australie hebt bezocht, kan je nog voor een maandje je tijd spanderen in nieuw zeeland en vervolgens naar Bangkok, Hong Kong, Peking, shanghai en eventueel nog een 3 weekse rondreis door Taiwan. Heb het samengesteld als wat mijn voorkeur zou zijn, het is alleen wel een beetje een druk schema ;)

Voor vliegtickets kan je het beste even kijken in het kletstopic en dan pagina 11, daar wordt het uitgebreid bediscussierd ;)
avatar
Rugzakker
» 31 jul 2011 21:08
Bedankt voor je reactie Kars. Ik wil inderdaad zeker een half jaar weg, nu ik de kans heb een tijd weg te gaan wil ik die graag benutten natuurlijk. :)

Tasmanië en/of Nieuw-Zeeland lijken me erg leuk om toe te voegen aan de reis. In Azië heb ik vooral interesse in Thailand, Cambodja, Vietnam en Laos en minder in China en Taiwan, maar bedankt voor je suggesties.

Ik heb even gekeken in het kletstopic en zag daar Singapore Airlines genoemd worden. Ik dacht dat zulke maatschappijen veel te duur en dus geen optie waren, maar heb toch even gekeken en zag dat je voor 800 euro in september een enkeltje AMS-SYD hebt: niet spotgoedkoop, maar best redelijk als je bedenkt dat dat al over een paar weken is en enkele tickets soms nog duurder zijn dan een retourtje.
Een andere optie is een ticket boeken bij Emirates voor de vluchten AMS-SYD, SYD-BKK en BKK-AMS en dan ter plekke de vluchtdata nog te wijzigen, al kost dat wel wat geld. Zo'n ticket kost ongeveer 1450 euro.
Gebruikersavatar
Kars
Wereldreiziger
» 31 jul 2011 21:41
bedoelde meer met vliegtickets over het world ticket center bijvoorbeeld. Er zijn namelijk mogelijkheden dat je met 1 ticket op verschillende plekken kan opstappen en afstappen zonder extra kosten, zolang het maar bij dezelfde maatschappij is. Ik weet zo even niet hoe dat ook al weer heet, maar ongetwijfeld dat iemand anders je daar wel mee verder kan helpen. Die tickets kosten dacht ik tussen de 1200 en 1800 euro.
800 euro voor een enkeltje is trouwens nog best duur, ik heb een retour van Schiphol naar Sydney voor 1050 euro bij china airlines gekocht. Het voordeel trouwens bij china airlines is dat je de datum van je terugreis kan verzetten tegen een redelijk laag bedrag (ik dacht 20 euro). Wat dat betreft is dat dus een schijntje.
En ja wat Azie betreft zijn voor mij Thailand en China de grootste trekkers en Taiwan ben ik in geinteresseerd geraakt doordat mijn vlucht een 12 uur lange tussenstop heeft in Taipei en heb me daardoor dus wat meer verdiept er in ;)
avatar
Rugzakker
» 01 aug 2011 12:09
800 euro is inderdaad niet goedkoop, maar ik ben natuurlijk ook vrij laat met mijn ticket. En ik heb het idee dat dat de vrijheid dat ik zelf kan bepalen wanneer ik verder/terug ga het geld wel waard is. De Round-the-World-tickets (ik denk dat je die bedoelt) die ik heb gevonden zijn vaak erg duur of lijken nogal vast te staan qua route.

Ik ben ook nog wel benieuwd naar hoe het zit met de verzekering. Ik heb nu een doorlopende reisverzekering die alleen binnen Europa en maar voor een korte periode geldt en een ziektekostenverzekering. Kan ik het beste die twee verzekeringen verlengen of beter een speciale verzekering afsluiten (ik las bijv. wat over de Special ISIS en Lang-op-Reis)? En is een ziektekostenverzekering niet dubbelop met het Australische Medicare-systeem?
Gebruikersavatar
Jensje
Reiziger
» 03 aug 2011 10:27
Je ziektekostenverzekering en medicare zijn zeker dubbel, alleen is de nederlandse overheid het probleem. Je kunt alleen je zorgverzekering opzeggen als je Nederland voor langer dan een jaar verlaat en hiervoor moet je je dan ook uitschrijven bij de gemeente.

Een enkele reis Australie is helaas ook niet mogelijk, zij willen je na een bepaalde periode graag het land weer uithebben en hiervoor is een returnticket noodzakelijk. Wel kun je bij vele vliegtuigmaatschappijen oa Cathay een ticket boeken waarvan de data kosteloos wijzigbaar zijn. De eerste keer dat ik naar Australie vloog heb ik via de Australian Backpackers geboekt en had zo'n ticket. Ideaal als je plannen steeds wijzigen, zo heb ik de datum van mijn vlucht naar Hong Kong wel drie keer gratis kunnen wijzigen en heb je hier geen worries over.
Gebruikersavatar
Karin.kamai
Reiziger
» 03 aug 2011 21:15
Als het je eerste reis is zou ik zeker niet in 3 maanden door Autralie gaan haasten. Vergeet niet dat werk niet gewoon 'vandaag bellen-morgen beginnen' is. Dit kost vaak wel even wat tijd om te regelen en bovendien moet je een sofinummer aanvragen en bankrekening openen. Als je ook nog iets wilt zien en leuke dingen wilt doen, zou ik er gerust 4-5 maanden voor uit trekken. Bezoek dan 1 land in ZO-Azie, niet alles hoeft in 1x....
Qua ticket..je kunt ook een retour Australie boeken en daar ter plekke een retour zo-Azie-Australie. Soms vlieg je al voor 200 a 300 dollar op en neer naar Vietnam, Thailand of Indonesie. Je terug vlucht pak je dan uit Australie. Het is iets meer kilometers in het vliegtuig, maar de besparing wel waard.

Veel plezier!
Gebruikersavatar
Nienke Krook
Reisexpert
» 04 aug 2011 02:14
De eerste keer was ik 3 maanden in Australië en heb superveel gezien!! Zeker niet gehaast geweest, maar als je erbij wil werken is het veel te kort. Het duurt echt wel even voor je al je zaakjes op orde hebt en aan de slag kunt hoor! Wij zijn bijna twee maanden bezig geweest voor we echt gesetteld waren.

Tja, reizen is nou eenmaal keuzes maken, je zult altijd het gevoel hebben dat je niet lang genoeg weg bent geweest en niet alles hebt kunnen zien, dus wen er maar vast aan. Met binnenlandse vluchten in Australie kun je trouwens veel tijd winnen (bijv. stuk tussen cairns en darwin of darwin en alice springs). Dat hoeft niet eens veel te kosten als je op het juiste moment boekt (bekijk de websites regelmatig)

Er is hier ergens een topic over het feit of je nu wel of geen open ticket mag hebben. De meningen zijn hierover verdeeld. Even zoeken dus, want ik kan hem zo snel niet vinden. Iets met 'one way ticket'...
succes!
Gebruikersavatar
Francine
Reisexpert
» 05 aug 2011 15:38
Ik heb na anderhalf jaar Australië nog steeds niet helemaal gezien, dus 3 of 6 maanden...het is daar prima uit te houden!
Verder moet je inderdaad een 'returnticket' hebben, zoals hiervoor ook al is aangegeven. Je kunt wel een returnticket met een open datum of een te wijzigen datum kiezen. Als je om te beginnen dan al een ticket boekt via bijvoorbeeld Bankok, dan kun je er daar weer uit om rond te reizen in Azië.
Prijzig is het allemaal wel, maar ja, je vliegt ook naar de andere kant van de wereld :)
avatar
Rugzakker
» 22 aug 2011 23:30
Ik was even een tijdje op zomervakantie, maar ben er nu weer. Bedankt voor jullie reacties allemaal. :)

Wat betreft het ticket: ik heb toch het genoemde enkeltje geboekt. Zowel de Australische ambassade als Singapore Airlines gaven aan dat dit mogelijk was bij bewijs van voldoende middelen (en die middelen heb ik, ik zal nog een bankafschrift regelen als ondersteuning hiervan). Juist omdat ik geen idee heb hoe lang ik precies wil blijven en waar (misschien wil ik eerder terug, misschien langer blijven, misschien verder reizen of misschien blijf ik toch de hele tijd in Australië) voelt dat enkeltje prettiger dan een retourtje, ook al bestaan er inderdaad wijzigbare retourtjes.
Gerelateerde onderwerpen
Vliegticket Amsterdam - Australië - Azië
Ticket Australië - Azië wanneer boeken?
Beste ticket opties Australië en Azië?
Visum Australie aanvragen vanuit Azie
Vliegticket Indonesie-Australie, Australie-Amsterdam
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten