Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Alternatieve route oostkust

Gebruikersavatar
Roel
» 10 jan 2011 12:24
Hoi allemaal,
Ik zit sinds 13 december in Australie en momenteel ben in Coffs Harbour. Mijn plan was om richting het noorden te reizen langs de oostkust. Ik ben begonnen in Melbourne en ben langs de zuidoostkust naar Sydney gereden. Daarna heb ik de Blue Mountains gezien en wat meer van NSW.
Nu met de overstromingen ben ik op zoek naar een andere route. Ik heb nog zo'n 2 maanden (tot 11 maart). Het handigste lijkt me eerst om naar Brisbane te reizen en vanaf daar een binnenlandse vlucht te nemen.
Gebruikersavatar
LovesStedentrips
Wereldreiziger
» 10 jan 2011 16:14
Dat is inderdaad geen gek idee. Alleen hoorde ik zojuist dat Brisbane ook op de lijst staat om onder te lopen. Kennissen van mij in de 'burbs van Brisbane kunnen al niet meer naar hun werk. Dus check even bij het vliegveld of het nog wel goed te bereiken is. Misschien leuk om naar Alice Springs te vliegen, daar Kings Canyon, Uluru, Kata Tjuta te zien en dan door te reizen naar boven naar Darwin en onderweg alle schitterende NPs meepakken? Of juist naar Western Australia, daar is het nog steeds als vanouds gort- en gortdroog.
Succes.
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
» 11 jan 2011 08:15
vandaag op het journaal. Brisbane maakt zich op voor grote overstromingen.
Gebruikersavatar
LovesStedentrips
Wereldreiziger
» 11 jan 2011 09:46
Yep, vrienden van mij in Brisbane staan op het punt om te evacueren! Tijd voor actie dus!
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 11 jan 2011 10:37
Hou het nieuws zeker in de gaten over Brisbane. Het vliegveld ligt in voormalig moerasgebied en kan dus eventueel onderlopen, zeker nu... Het ziet er naaruit dat de regen en overstromingen voorlopig niet minder worden!! Dus het ook maar de vraag of je uberhaupt naar Brisbane kunt komen nu met de verwachte overstromingen in Noordelijk NSW en Zuidelijk Queensland. De rails was een paar weken geleden overstroomd waardoor er geen treinverkeer mogelijk was ten zuiden van Brisbane, dit kan nu zeker weer gebeuren!

Je kunt ook vanuit Coffs Harbour terug naar Sydney vliegen of de trein nemen en vandaaruit verder reizen.

Succes ermee! ^O^
Gebruikersavatar
Roel
» 11 jan 2011 11:17
Thanks all.
Kreeg inderdaad door dat reizen naar Brisbane niet verstandig is. Daarom ga ik met de Greyhound terug naar Sydney. Vanaf daar ga ik met de Indian Pacific naar Adelaide en reis ik vervolgens via Alice Springs naar Darwin.
avatar
smegger
» 13 jan 2011 21:23
Hoi allemaal,
Ik zit eigenlijk een beetje in hetzelfde schuitje. Ik had plannen om samen met een goede vriend rond 10 feb naar melbourne te vliegen en dan te rijden tot aan cairns. Voordat we bij we het overstroomde gebied zijn (op dit moment dan) zijn we ongeveer 8-10 weken verder dan nu. We hebben nog geen definitieve boeking gemaakt en zitten nu heel erg te twijfelen of de route wel verstandig is. Tussen brisbane en rockhampton is het op dit moment het ergste. Tussen rockhampton en cairns zijn er juist relatief weinig overstromingen geloof ik. Zou de route langs de kust tegen die tijd weer prima begaanbaar zijn of nog steeds een ravage? Of is uitwijken een betere optie? (cairns-darwin leuk rond die tijd van het jaar?) Iemand zinnige tips/opmerkingen/ideeen??


Alvast bedankt!
Groeten Steven
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 14 jan 2011 02:19
Hoi,

Het ligt eraan of de regen blijft komen, maar overstromingen komen en gaan binnen dagen. Hou er wel rekening mee dat dit een zeer ongebruikelijke situatie is en zeer zeldzaam. Tegen de tijd dat jij dat stuk willen reizen, loopt het tegen het eind van de 'wet season' en kan het goed weer droog zijn. Ik zou het in de gaten houden, omdat het zo veranderlijk is.

Als de overstromingen wegblijven, is de route zeker weer begaanbaar. De hoofdwegen zijn het belangrijkste en krijgen prioriteit in herstel.

Cairns - Darwin zou ik niet doen rond die tijd. Door de 'wet season' is het zeer nat in het noorden en heet (met miljoenen muggen). Je zal zeer beperkt zijn in je trip dan. Een andere optie zou de westkust kunnen zijn of het zuiden, maar daar begint het dan wel al af te koelen.

Succes ermee!
Gerelateerde onderwerpen
3,5 week Oostkust Australië, welke route?
Route haalbaar in 3 maanden?? Oostkust, Outback, Great Ocean
2 maanden oostkust?
4 weken Oostkust
Camperrondreis oostkust
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten