Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Alleen of met groep/reisorganisatie reizen?

avatar
MalouWie
» 01 dec 2012 12:21
Ik wil volgend voorjaar 2 of 3 maanden naar Australie en Nieuw Zeeland. Nu vinden mijn ouders het geen goed idee dat ik alleen ga, omdat ik een meisje ben en omdat het de eerste keer is dat ik alleen weg ga.
Ik vind dit zelf best kunnen, omdat ik 22 ben en ook al 3 jaar zelfstandig woon in Amsterdam.
Nu heb ik niet iets tegen een organisatie, maar volgens mij betaal je daar honderden euro's extra voor diensten die je misschien niet eens gaat gebruiken.
Klopt dit en is het onverstandig als ik alleen op reis ga?
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 02 dec 2012 04:29
Hi,

Je betaalt inderdaad flink voor dat soort organisaties en uiteindelijk regelen ze dingen die je erg makkelijk zelf kunt regelen. Een voordeel kan zijn om andere mensen te ontmoeten, maar ook dat is niet moeilijk als je in hostels verblijft en rondreist. Het ligt eraan wat je zelf wil, maar omdat je al aangeeft dat je denkt het zelf te kunnen doen, zou ik het inderdaad niet doen.

Heb je deze links al gezien?
ervaring-introductie-sydney-t24749.html
en
jobs-travellers-betrouwbaar-t23857.html

Kijk anders ook eens onder reisinformatie -> Australie.

Veel plezier!
Gebruikersavatar
ubiytsa
Global Mod
» 02 dec 2012 09:09
De kosten liggen een stuk hoger bij dit soort organisaties. Sommige mensen vinden dit fijn, omdat ze zoals je al zegt niet alleen willen zijn, gezellig met andere mensen op reis willen of gewoon geen idee hebben hoe ze anders een reis moeten boeken.

Zelf ben ik 21 en tijdens de reizen die ik heb gemaakt ben ik aardig wat van die Nederlandse reisgroepen tegengekomen. Die zitten vol met oudere mensen en als er dan eens een groep met jongeren voorbij komt, zit het vol met types waaraan ik mij zelf denk ik best kan lopen ergeren tijdens het reizen. Ik denk dat dat wel het laatste is wat je wil :P Het ontneemt ook direct je vrijheid en het is bijna onmogelijk om een volledige groep te vinden met 'leuke mensen' waar je geforceerd het gesprek aan moet gaan -O- Maar ik weet natuurlijk ook niet wat voor type persoon jij bent.

Tot nu toe had ik steeds hetzelfde reisgenootje en ik heb gemerkt dat het heel belangrijk is dat je toch wel gelijke persoonlijkheden hebt. Of ik alleen zou reizen, denk ik wel, maar ik ben dan ook geen meisje. Ik zou alleen eerder één onbekende mee zien te krijgen dan een hele groep ;)
Gebruikersavatar
Francine
Reisexpert
» 02 dec 2012 12:38
Bedoel je je hele reis met een organisatie of alleen de eerste dagen?
Australië en Nieuw-Zeeland zijn echt landen waar je heel goed alleen kunt reizen. Er reizen meiden vanaf 18 jaar zelfstandig. Je komt ook zoveel mensen tegen! Het is echt superveilig.
Ik vond het zelf de eerste keer down under (destijds 23 jaar) wel prettig om er met een organisatie heen te vliegen. Zij zorgden dat je met een groepje vloog (in mijn geval met 9 anderen). Verder regelden zij de eerste vier dagen in Sydney: ophaaldienst vanaf vliegveld, 4 nachten in een hostel, dagje naar de Blue Mountains, toeristische dag door Sydney en de regeldingen als bankrekening, medicare, e.d. Verder hadden zij een hotelovernachting in Bangkok geregeld en vervoer en zo daar naar toe. Ik had nog nooit gevlogen en vond het bijzonder prettig om zo'n eerste keer met een groep te reizen.
De keren daarna ging ik alleen. Ook dat ging natuurlijk prima al moet ik wel zeggen dat ik me behoorlijk 'Remi' voelde toen ik aankwam in Australie, in mijn eentje. Ik moest echt weer even 'leren backpacken'. Dat leer je ook zo weer, maar voor die eerste reis had ik het extra geld er best voor over (toen trouwens helemaal niet zo heel veel duurder, moet ik zeggen).
Maar het ligt helemaal aan jezelf natuurlijk!

Een helemaal georganiseerde reis lijkt mij, zoals Ubiytsa al zegt, helemaal niks. Geen vrijheid en oude mensen. Dat kan echt prima alleen!
Gebruikersavatar
Marty
Vakantieganger
» 04 dec 2012 15:33
Ik ben van plan ook om alleen te reizen voor max een jaar.

En volgens mij is het makkelijk allemaal zelf te regelen, houd je die paar honder euro zelf in je zak en als het allemaal goed uitpakt kan je ook nog eens erg trots zijn op jezelf ;).

Als je alleen gaar reizen, met een toeristen visum vallen er al heel veel dingen af om te regelen, dus de stap is dan nog kleiner!

Groetjes Martijn
Gebruikersavatar
Jeroens84
Vakantieganger
» 05 dec 2012 21:21
Ik heb in het verleden al diverse reizen gemaakt met een groep/organisatie. Op zich heel erg leuk. Je ontmoet nieuwe mensen (als je voor een internationaal gezelschap kiest ook nog uit diverse landen, altijd weer makkelijk als vakantieadresje later). Een hoop wordt vaak voor je geregeld (zowel een voor als nadeel). Maar het heeft ook nadelen. De prijs is inderdaad een stuk hoger. En je bent ook redelijk beperkt in je doen en laten. Meestal ga je een programma af en heb je weinig vrijheid (als je bijvoorbeeld ergens een dag langer wil blijven om meer van de omgeving te zien is dat eigenlijk onmogelijk omdat het programma het vaak niet toe laat).

Maar Australie heb ik altijd echt een land gevonden om op eigen gelegenheid te doen. Dus ik zou je aanraden op jezelf te gaan (of zoals enkelen al aangeven, de eerste dagen met een organisatie om even te wennen en daarna op jezelf verder).
Gebruikersavatar
Sandervh
Reisexpert
» 07 dec 2012 07:50
Misschien een idee om je ouders de documentaire: "a map for saturday" te laten zien. Geeft een goed beeld over reizen. (via de niet zo legale wegen kun je hem vrij makkelijk vinden. succes!)
Gebruikersavatar
Globetrot
Reisexpert
» 07 dec 2012 09:21
Ben een moeder van 48. Oud ja.... Maar ik doe heel veel dingen samen met begin 20-ers, want ik ben 3 jaar geleden weer begonnen met een voltijdsstudie. En ik moet zeggen dat het me verbaast dat er maar weinig reislustigen onder hen zijn. Een pluim dus voor jou, dat je er zin in hebt om het zelf te doen! _O-

Ik reis samen met m'n zoontje zodra de vakanties beginnen en soms ook wel eens een paar weken daar buiten :@ . We gaan voornamenlijk naar warme landen (ZO-Azië, Midden Oosten) en hebben dan alleen handbagage bij ons. We verplaatsen ons met het OV en overnachten in hostels en budgethotels. Tijd en vrijheid om te kunnen doen en laten wat je zelf wilt, zonder rekening te hoeven houden met anderen die je zelf niet gekozen hebt, is voor mij het allerbelangrijkste van het reizen. Als je weer thuis komt is er immers weer een agenda en moet je rekening houden met de mensen waar je mee samenwerkt of studeert.

Ik vind het persoonlijk een heel goed idee, dat iemand van begin 20 zelf alles regelt en zou waarschijnlijk verbaasd zijn als mijn zoon tegen die tijd liever iets georganiseerds zou willen. Ik zou vast en zeker proberen om m'n zoon te vertellen, dat het toch veel leuker is om alles zelf te regelen en misschien ook wel een beetje proberen om hem van gedachten te laten veranderen. Maar dat komt doordat ik zelf van die manier van reizen hou. Ik zou graag willen kunnen begrijpen, waarom hij iets anders kiest dan ik...

Natuurlijk zou ik na zo'n moeder-zoon-gesprek tegen hem zeggen, dat ik er helemaal op vertrouw, dat hij doet wat voor hem het beste en meest geschikt is. Ik weet dat hij dat kan, want ik heb hem immers opgevoed! O-)

Heel veel plezier!
Gerelateerde onderwerpen
Met of zonder reisorganisatie naar Nieuw-Zeeland en Australie?
Drie maanden naar Australie en Nieuw Zeeland met groep of niet?
Juni tot ... alleen reizen
Ervaringen/voorkeur reisorganisatie?
Wel of geen reisorganisatie?
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten