Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

4wd cursus in de buurt van Sydney

avatar
FamVerbeek
» 13 mei 2013 22:59
Komende zomer gaan wij naar Australie. Wij hebben daar een 4WD gehuurd met kampeeruitrusting. Om de voordelen van de 4WD optimaal te benutten willen wij graag op 31 juli , 1 aug of 2 augustus in de buurt van Sydney een 4WDcursus volgen. Het liefst richting Blue Mountains of in noordelijke richting want we eindigen uiteindelijk onze reis in Cairns.
Wie helpt ons aan een goed adres om zo'n cursus te volgen???
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 14 mei 2013 03:08
Hi,

Er zijn meerdere 4WD cursussen te vinden maar ze zijn niet goedkoop. Via Google vind ik bijvoorbeeld:
http://www.4wdoffroad.com.au/public-tra ... c-level-1/
en http://www.getabout.edu.au/4wdawd-/
Er zijn er velen, soms met een groep of soms prive.

Waar wil je de cursus voor doen? Als in wat voor wegen/tracks/routes etc willen jullie gaan rijden waar je zo'n cursus voor nodig zult hebben?

Groetjes
Gebruikersavatar
Francine
Reisexpert
» 18 mei 2013 13:47
Misschien moet je ook eens kijken naar cursussen in Nederland. Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar vrienden van mij hebben zo'n cursus gedaan in NL en vonden het zeker nuttig (zeker ook voor het veilige idee). Als je het al in NL doet, ben je geen kostbare tijd kwijt in Australie tijdens het volgen van zo'n cursus. In NL gaan ze ook op sandtracks, in zandkuilen enz.
Ik ben in Australie wel mensen tegengekomen die dus niets wisten van hun 4WD. Ze hadden er wel een, maar liepen vast en wisten niet eens hoe ze op 4WD moesten overschakelen....tja. Dat is wel het minste :?
Gebruikersavatar
merijn29
Reiziger
» 19 mei 2013 15:04
4wd cursus?? Als je in Nederland enige rijervaring hebt gaat het je echt wel lukken. Heb zelf ook een 4wd gehad in Australië begin even wennen maar daarna prima.

Groet Merijn
avatar
FamVerbeek
» 19 mei 2013 20:05
Bedankt allemaal voor jullie tips. Ik had zelf inderdaad ook al gegoogeld en verschillende mailtjes gestuurd naar organisaties in de buurt van Sydney. Ook in Nederland al wel rondgekeken die optie hadden we ook bedacht. Het enige is dat wanneer je in Australië de cursus doet je het ook met de auto kan doen die je gehuurd hebt. Op die manier weet je gelijk alle ins en outs van de auto waar je mee rond trekt. De verhuurorganisatie geeft natuurlijk ook wel een uitleg, maar we wilden liever iets uitgebreider. Ook met het oog op het rijden op zand o Fraser Island.
Mocht er iemand nog goede ervaringen hebben met een cursus dan horen we het graag.
Gebruikersavatar
Jeroens84
Vakantieganger
» 19 mei 2013 20:08
Mocht je toch in nederland de cursus willen doen dan is Omnivents bij Valburg een erg goede (ik kom toevallig net terug van mijn cursus daar, erg leerzaam en ontzettend gaaf om te doen :D).
Ze rijden daar overigens met Landrover defenders.
Gerelateerde onderwerpen
Bezienswaardigheden in (de buurt van) Brisbane
4WD of (camper)van?
Met 2WD van Brisbane naar Cairns (of met 4WD)??
van Sydney naar Cairns
Van Sydney naar Perth
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten