Van backpacker naar Gezin op Reis

Tikva .. Geschreven door Tikva. Foto door: Tikva

Na heel wat jaartjes schrijven voor Around the Globe ga ik nu verder met een eigen site: "Gezin op Reis". Van budget backpacker naar mama op reis.  

De eerste backpackreis 

Het is vandaag precies tien jaar geleden dat ik vertrok voor mijn allereerste backpackreis. Twee maanden in mijn eentje naar Peru en Bolivia. Mijn ouders en mijn vriendje brachten me naar Schiphol. In het vliegtuig vroeg ik me af waarom ik in godsnaam aan dit avontuur begon en niet gewoon lekker thuis bleef.

 

Mijn fascinatie met Peru bestond al jaren. Ik geef de schuld graag aan Thor Heyerdahl en zijn Kon Tiki expeditie. Toch is ergens over lezen of er echt zijn een heel ander verhaal. Mijn HBO-studie had ik afgerond en ik deed nu een universitaire studie waar ik me niet echt prettig bij voelde. Mijn relatie zat een beetje in het slop en het wonen in een studentenhuis was ik ook wel zat. Redelijk hals over kop besloot ik te stoppen met de studie en een paar maanden in een call-center te gaan werken. Hier begon ik te sparen om op reis te gaan en na die reis zou ik me in het werkende leven storten.

De reisverslaving & Around the Globe

Waar ik niet op gerekend had, gebeurde. Twee maanden  reizen was super en ik voelde me nog niet klaar. Ik wilde meer reizen, meer zien, meer doen en ook meer delen. Ja, ik ging werken en samenwonen maar tegelijkertijd ook sparen voor een wereldreis.

In die tijd besteedde ik heel wat tijd met plannen. Hoeveel geld hebben we nodig voor een wereldreis? Waar willen we allemaal naar toe? Moeten we een wereldreisticket boeken? En zo ontdekte ik Around the Globe. Begin 2007 besloot ik niet alleen te lezen maar ook reisinformatie te delen en enkele van mijn eerste artikelen gingen over Peru en Egypte.

Ook na de wereldreis kwam ik terug op Around the Globe. Around the Globe, voor en door reizigers en we hadden een grote groep gezellige vrijwilligers die allemaal net zo gek waren van reizen als ik. Met Erik als opperhoofd en webmaster.

Een lange reis maakte ik niet meer maar wel veel vakanties en leuke stedentrips. We kregen dan misschien meer budget, maar onze reisstijl veranderden we niet heel erg. Voor onze huwelijksreis sliepen we bijvoorbeeld gewoon in budgetbungalows maar beklommen wel de Kilimanjaro, iets dat jaren eerder onbetaalbaar was geweest.  Genoeg informatie om te delen in ieder geval want in de loop der jaren schreef ik meer dan 250 reisinformatie artikelen. Ik kreeg er ook heel veel waardevolle tips, af en toe een gadget en gezelligheid voor terug.

De volgende stap: Gezin op Reis

Toch is nu het moment gekomen voor iets anders. Nadat onze zeer gewenste dochter zich aandiende, moest onze reisstijl ook veranderen. Ik ben niet meer op zoek naar de “15 beste tips voor de beginnende backpacker” maar heb vragen zoals “vliegen met een baby”. En waar er over backpacken en zelfstandige reizen de afgelopen jaren op internet heel wat informatie bij is gekomen is de informatie voor backpackende ouders erg beperkt.

Daarom de lancering van www.gezinopreis.nl. Ik wil laten zien dat je ook met een kindje nog steeds kan reizen op een manier waarbij je de beste punten van het backpacken bewaart. Niet meer het feesten en elk dubbeltje omdraaien maar wel contact met de lokale bevolking, authentieke ervaringen en vrijheid in je manier van reizen. Je hoeft echt niet opeens naar de camping in Frankrijk omdat je een baby hebt. We bezochten met zijn drieën onder andere al Curacao, IJsland en New York en over een maand vertrekken we naar Vietnam, Cambodja en Thailand.

Ook als je geen kinderen hebt kan je op gezinopreis.nl nog steeds interessante informatie vinden. Zoals een reisverslag van een reis door de Balkan, de reisfoto van de week of bekijk de 10 mooiste stranden die wij bezochten in 10 jaar reizen. Dus neem een kijkje op “Gezin op Reis”en laat me weten wat je vindt.