8 Typische toeristen die je overal tegenkomt

xTravel Geschreven door xTravel.

Waar je ook heen gaat, mede toeristen kom je overal tegen. Is het niet op het vliegveld of onderweg dan is het wel op je reisbestemming. Wie zijn ogen goed openhoudt zal de volgende types sowieso spotten tijdens de volgende vakantie.

De klassieke toerist 

Je weet het wel, die ene met sandalen en witte sokken, een bermuda, en niet te vergeten: dat dikke heuptasje. Er is geen ontkomen aan, deze toerist spot je over de hele wereld, op iedere bestemming. Ook al wordt het soms gezien als een ernstige mode-flater, sommigen zullen zich daardoor niet tegen laten houden.

De overenthousiaste fotograaf

Van vakantiekiekjes tot selfies en foto’s van nutteloze objecten. Door al deze afbeeldingen zorgt hij ervoor dat de vakantie keer op keer herleeft kan worden. Je zult deze fotograaf dan ook niet vaak naar dezelfde bestemmingen terug zien gaan, er is immers nog zo veel in a zwart/wit vast te leggen. De te dure smartphone, de grote Nikon camera en/of hun enorme tablet verraadt vaak de identiteit van deze toerist.  

De Bepakt-en-Bezakte

Deze persoon is niet te missen op reis, en dan bedoelen we ook letterlijk niet te missen. Bang om dingen te vergeten sleept hij alles mee wat los en vast zit. Hierdoor zorgt de bepakt-en-bezakte altijd weer voor veel oponthoud bij de vliegveld controle, vooral als alles uit de tas gehaald moet worden. Ook op de bestemming zal hij met een grote rugzak, een verbanddoos en zes flessen water niet te missen zijn.

Punctuele Peter

Wie kent hem niet? Punctuele Peter is bepaald geen fenomeen onder de reizigers. Deze toerist is altijd ruim van te voren op het vliegveld aanwezig, gewoon voor het geval dat. Ook zal hij zich altijd vooraan in de rij bevinden, waar deze rij dan ook voor is, en zal wat er ook gebeurt het eerst in én uit het vliegtuig stappen. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt wordt door Punctuele Peter wél erg letterlijk genomen. 

De hippe-harem-broek-toerist

Voor als je nog niet voorbereid bent op je exotische, avontuurlijke en relaxte bestemming, zal deze type toerist daar wel voor zorgen. Met de chill-broek, slippers en een dikke knot op het hoofd zal zij volledig relaxed haar vakantie beginnen en eindigen. Haar partner-in-crime, de toffe gozer met dreadlocks, zal haar gedurende de reis vergezellen en net zo chill overkomen als zijzelf. 

De zelf-benoemde Fashionista

Iedereen die de Fashionista tegenkomt heeft vaak maar één vraag: hoe dan? Voor iedere dag van haar reis heeft ze een andere outfit gepland en in haar uiteraard über hippe, doch in ruimte beperkte, koffer bevindt zich een heel scala aan schoenen en beautyproducten. Wie haar tegenkomt op vakantie weet vaak niet zeker of het om een toerist of een local gaat, dat is totdat de telefoon tevoorschijn komt en alle hotspots, plus de gezonde veganistische maaltijd, met de perfecte Instagramfilter vastgelegd worden.   

De ik-laat-de-planning-lekker-aan-iemand-anders-over-en-volg-wel toerist

Deze toerist volgt de herder als een trouw schaapje en is meestal onvoorbereid. Want ja, het heet toch niet voor niets een georganiseerde reis? Het ziet er dan ook altijd uit alsof je tijdens je citytrip allerlei schapenkuddes met hun herders ziet, met als bonus dat de herder vaak een leuk gekleurd parapluutje of vlaggetje bij zich heeft.

Het ik-ben-mij-niet-bewust-van-mijn-omgeving type

Kenmerken: luidruchtig, schreeuwerig, lacherig… Kortom, er komt teveel geluid uit dan normaal. Vooral bij bezienswaardigheden waar DUIDELIJK staat dat men stil moet zijn, zal dit type zeker laten merken dat hij of zij aanwezig is. Het zit nu eenmaal in de aard van de mens om dingen juist wel te doen terwijl er staat dat het niet mag. 

Herken jij of ken jij nog andere leuke types die je afgelopen zomer hebt gespot? Laat het ons weten in de reacties!

Deze post is onderdeel van een NHTV studentenproject.