De Thuiskomst-Dip

Geschreven door .

Na 8 maanden met je backpack over de wereld gezworven te hebben, staat de Thuiskomst-Dip je op Schiphol met grote grijns en open armen op te wachten. Vaders en moeders aan de kant, de eerste van wie je een dikke pakkerd krijgt is deze beste vriend. Al tijdens de vlucht klom hij stiekem naast je op de stoel, schopte zijn schoenen uit en bestelde een wijntje bij de stewardess. Nog eventjes ontspannen voordat hij vol aan de bak mag.

 

Vrienden, familie en liefdevolle zoenen weten je aandacht af te leiden. Eigenlijk ook wel weer lekker, die bekende hoofden, dat onthaal als een filmster en het trotse gevoel dat je het toch maar mooi eventjes geflikt hebt. Hoewel je je op reis hebt afgevraagd hoe de wereld recht blijft hangen nu elke Europeaan zich backpackend op het oostelijk halfrond bevindt, realiseer je je bij thuiskomst dat je toch nog altijd tot die lucky few behoort. En dus stap je zelfvoldaan richting auto, terwijl je vader je backpack draagt (jeetje, heeft dit al die tijd op je rug gehangen?) en je zus je dagrugzak met zich mee torst (dit hing dan ook nog op je buik?). En dat allemaal gratis, daar kunnen die Aziaten nog wat van leren!

 

Eenmaal thuis is de slaap na een vermoeiende reis snel gevonden. De volgende ochtend staat hij echter springend op je bed, zin om te spelen. Je Thuiskomst-Dip. Nu het eerste liefdevolle welkom oud nieuws is, wijst hij je fijntjes op het nieuws van de dag. Dozen uitpakken, post doornemen, backpack legen, wasjes draaien en niet te vergeten je in rap tempo slinkende bankrekening. Welkom thuis. Al snel wordt pijnlijk duidelijk dat de Belastingdienst en ING de afgelopen maanden niet met een Singha biertje in het zonnetje hebben gezeten. Er is werk aan de winkel. En dus sleep je je nog bruine lijf naar het uitzendbureau, alwaar een witte intercedente je duidelijk maakt toch vooral de website in de gaten te houden. Waarna je dag in dag uit thuis die verdomde website van haar en al haar concurrenten afstruint. Zoekend naar een baantje waaraan je niet wilt beginnen. Mijmerend over een nieuwe trip, ondertussen bezorgd kijkend naar je langzaam wegtrekkende teint en opnieuw intredend Nederlands stressniveau.

 

Wanneer beginnen ze bij de GG&GD met het vaccineren tegen hepatitis T? De Thuiskomst-Dip…