Mannen zijn voorspelbaar

Geschreven door .

Dames, kent u dat gevoel? U komt in uw bezwete, oude kloffie een hostel uitstrompelen en wordt door de andere sekse toch nog aandachtig bekeken. Van Bangkok tot Rio, het mannelijke geslacht heeft u op zijn minst enkele tellen in de smiezen. Antropoloog Barnaby Dixson stelt dat mannen van over de hele wereld binnen luttele seconden in staat zijn te bepalen of zij een vrouwenlichaam sexy vinden.

 

De beste man maakt hiermee geen reclame voor de originaliteit van het vakgebied antropologie. Toch blijkt dit de uitkomst van grondig wiskundig onderzoek. Mannen blijken hiervoor internationaal namelijk dezelfde formule te hanteren. De heup/taille ratio van een vrouw dient precies 0,7 te zijn om door mannen als sexy bestempeld te worden. Waar ook ter wereld is dit het getal waardoor het mannenhart sneller gaat kloppen. We hoeven ons dus niet langer zorgen te maken over onze kleine borsten, dikke billen of grote neuzen. Zolang de taille precies 70% van de heupomtrek beslaat, lijkt het mannelijke geslacht blind voor elk lichamelijk gebrek. Ook kledingmaat blijkt geen bezwaar, evenals de aanwezigheid van eventuele vormen van karakter of intelligentie.

 

Dus dames, snel op zoek naar dat meetlint! Verschijnt daar een verhouding van 0,7, dan mag ik u feliciteren. De wereld inclusief al haar mannen ligt aan uw voeten. U heeft ze slechts voor het uitzoeken. En mag ik u aanraden tijdens uw volgende trip vooral te kiezen voor warme bestemmingen? Met een minimale hoeveelheid kleding maakt u de rekensom voor de mannen in kwestie alvast wat makkelijker. Dit scheelt al gauw luttele seconden. Mocht uw meetlint u echter minder gunstig gestemd zijn, dan zou ik opteren voor bestemmingen verder van de evenaar verwijderd. En hul uzelf in laagjes, hierdoor maakt u wellicht toch nog kans bij de wiskundig minder vaardige man.

 

En heren? Jarenlang dachten wij vrouwen dat uw gedachten het daglicht niet konden verdragen. En wat blijkt? U slaat bij onze aanblik aan het rekenen. En komt uw rekensom uit op het magische 70% figuur, dan ziet u enkel nog een vruchtbare vrouw die voor gezond nageslacht kan zorgen. U gedachten zijn dus volkomen zuiver en biologisch verantwoord. Maak uw rekensom in de toekomst dus vooral hardop, zodat wij vrouwen weten dat uw gedachten zich wel degelijk op rationeel terrein bevinden.

 

Ook wij dames gaan overigens niet vrijuit en hebben zo onze specifieke wensen. Hoewel een rekenmachine hier niet aan te pas komt, zijn wij volgens Dixson net zo voorspelbaar. Biologisch gezien kiezen vrouwen voor een slanke, vrouwelijke man. Deze zou zachter en meer verzorgend lijken en hierdoor een betere partner zijn. Indien u nog een baan zoekt, er is inmiddels een vacature ontstaan voor antropoloog…