Mannen zijn voorspelbaar, Deel II ?

Rick Geschreven door Rick. Foto door: Rick

Wij mannen worden al tientallen jaren, zo niet honderdtal jaren afgeschilderd als seksbeesten aangezien wij vaak aan seks denken. Dat kwam in het column “Mannen zijn voorspelbaar” ook naar voren. Eigenlijk kan ik het er alleen maar mee eens zijn omdat het in onze aard zit om seksueel contact te leggen met een ander persoon. Een orgasme is namelijk het lekkerste gevoel dat je kunt krijgen. Dat is niet te ontkennen. Dit houdt dus in dat wij altijd wel op zoek zijn naar een bepaalde klik door contact te maken met andere mensen. 

Maar wat ik vreemd vind is dat er altijd een tweestrijd gaande is als het om deze discussie gaat. Alsof een vrouw nooit naar een man kijkt en daar een bepaald gevoel bij heeft? Het eerste wat je namelijk ziet is het uiterlijk van iemand. Op basis daarvan ga je er vanuit of iemand je type is. Eigenlijk vind ik zoiets gek klinken; type. Je hebt iemand voor een paar seconden gezien en je zet  in je hoofd om of iemand wel of niet bij je past. Maar doe je dan niet net zoals het onderzoek van Barnaby Dixson een soort van berekening maken of een persoon wel of niet geschikt is? 

Of moet ik mij afvragen waarom wij ons kleden naar de mode van nu, onszelf versieren met ringen, kettingen, horloges en dergelijke? Of wat dacht je van parfums, gezichtsproducten en andere producten waar wij ons mee doen opdossen? Waarom doen wij zoiets namelijk? Is dat niet om de aandacht te trekken en in de belangstelling te komen te staan van de andere sekse? 

Eigenlijk zou ik mij moeten afvragen of je met je partner nog samen zou wonen als seksueel contact of intimiteit niet bestond? Laat ik er anders weer even een draai aan geven. Waarom zou je wel iemand in een club kunnen vertellen dat ze een mooie kont heeft maar niet op je werk? Waarom de ene plek wel en de andere plek juist weer niet? 

Uiteindelijk zeggen onderzoeken en vooroordelen totaal niks. Als we eerlijk zijn dan hebben we het liefst allemaal de knapste vrouw of man in de wereld naast ons in bed liggen. Maar dat is onmogelijk. En dan doel ik niet eens op het feit dat we met miljarden leven en dus niet kunnen delen. Er zit namelijk veel verschillen in de definitie van schoonheid. Slanke billen, volle billen, blond, brunette, groot, klein en we kunnen zo wel even doorgaan… De een vindt de ene persoon een knappe vrouw/man en dat terwijl de ander dat juist niet vindt! Daar komt nog eens bij dat de inhoud van iemands hoofd ook erg belangrijk is. Ook mannen hebben dat. Je kan dan nog zo bloedmooi zijn, maar voor langer termijn telt persoonlijkheid zeker mee, meer zelfs dan schoonheid. 

Mocht je dus in de gelegenheid raken dat een man je nakijkt, dan moet je niet over het vooroordeel na gaan denken. Maar juist bedenken dat contact onvermijdelijk is in het leven en misschien is het wel de start van een nieuwe relatie. Want uiteindelijk begint het altijd zo, nietwaar?