Je bent jong en je wilt wat...

Snack Geschreven door Snack.

Deze 1e column van mij is voortgekomen uit mijn eerste ervaring met een ATG-ontmoetingsdag waar ik erachter kwam dat ik lang niet de enige ben met een (aankomende) reisverslaving. Om deze verslaving enigzins te sussen ga ik proberen om af en toe via deze weg mijn reislust weg te schrijven... of juist extra aan te wakkeren.


Maar wat eigenlijk? Daar zit ik dan als 19-jarige tussen het reisgeweld van mede-ATG’ers die me duidelijk maken dat ik nog veel moet ontdekken op deze wereld! Wat is het toch prachtig om een middag te hebben met mensen die vol passie kunnen vertellen over hun reizen, wat ze gedaan hebben en wat ze nog zo graag willen. Er is me weer even duidelijk gemaakt dat er veel meer is dan studeren en werken!

Helaas de volgende dag voor mij die kater. Dit keer niet eens door de drank maar puur door de drang om een verdere, mooiere en avontuurlijkere reis te willen ondernemen dan ooit iemand heeft gedaan. Inmiddels alweer 3 dagen het internet aan het afstruinen op zoek naar alle mogelijkheden; en die blijken oneindig! Gelukkig!

Couchsurfen over de hele wereld? Liften en kijken hoe ver ik kom? Een trektocht houden met een kano over de talloze meren van Finland of me onderdompelen in de Aziatische cultuur?

Voor mij is de zoektocht in ieder geval nog lang niet ten einde en de komende jaren zal ik dan maar proberen om in ieder geval zoveel mogelijk kanten van het reizen te ervaren! Oké oké... eerst de studie afmaken.

Daar zit ik dan als 19-jarige.... maar wel met 3 weken backpacken in Ierland en 3 maanden Noorwegen achter me naam, en voorlopig nog lang niet uitgereisd!