Accommodatie in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een paradijs voor reizigers en backpackers. Er zijn zoveel goede hostels, vele met excentrieke cafés, fantastische entertainment en avonturen 'om de hoek'. Bijna allemaal kunnen ze zorgen voor huurauto's, vluchten, treinkaartjes, tours en safari's.

Er is een flink netwerk van hostels in Zuid-Afrika. Ze geven gezamelijk een boekje uit dat Coast-to-coast heet en dat in veel hostels ligt. Die kan je gratis meenemen en daar staan eigenlijk alle hostels van het hele land in. Een uitgebreidere lijst dan je Lonely Planet!

Zuid-Afrika is geen Azië waar je in één straat kunt kiezen uit 20 slaapopties. Wanneer je aan komt in een stad moet je eigenlijk al wel een idee hebben waar je heen wilt. De ho(s)tels liggen vaak vrij ver uit elkaar. Ook niet ieder dorp biedt meerdere opties aan. Buiten de grootste steden heb je vaak maar één optie. De hostels in Zuid-Afrika doen niet onder voor de hostels in bijvoorbeeld Europa, Noord-Amerika of Australië. Ze hebben eigenlijk altijd een gemeenschappelijke ruimte en een goede keuken. Bij veel hostels kan je ook je tent op zetten.

Kijk ook eens in naar hotels , hostels en guesthouses in Zuid-Afrika die onze bezoekers bezocht hebben en daar hun mening over achter hebben geladen.