Visum Tunesië

Nederlands Paspoort

Reizigers met een Nederlands paspoort hebben geen visum nodig voor Tunesië. Wel moet je bij aankomst een stempel laten zetten in je paspoort.  Het is vereist dat je paspoort bij vertrek uit Tunesië nog 6 maanden geldig is.

Als Nederlander mag je je zonder visum maximaal 3 maanden in het land verblijven. Als je je verblijf wil verlengen, moet je dit doen bij het "interior Ministry" in Tunis. Zorg dat je op tijd bent, want het kan makkelijk werkdagen kosten om de verlenging te krijgen. Verling kost 10 dinar die je moet betalen met timbres fiscales (een soort postzegels/waardebonnen die je kan verkrijgen bij een post kantoor. Voor verlenging heb je 2 pasfoto's, een bankafschrift en bewijsmateriaal van je verblijfplaats nodig. Het kan ook zomaar zijn dat ze om meer gegevens vragen. Eventueel kan je ook gewoon het land verlaten en weer terug keren om zo weer 3 maanden legaal te zijn, al zullen ze dat in Tunesië niet toejuichen.

Wanneer je overland vanuit Libië of Algerije de grens naar Tunesië over wil, moet je van te voren een visum hebben. Er zijn wel toeristen die aan de grens een visum hebben weten te regelen, maar dit is niet geadviseerd.

Wanneer je met een georganiseerde reis naar Tunesië gaat is dit soms ook mogelijk zonder paspoort, een identiteitskaart is dan voldoende. Waarschijnlijk kan de reisorganisatie de informatie verstrekken die je nodig hebt.

Niet Nederlands Paspoort

Reizigers uit de meeste west europese landen en Canada kunnen net als Nederlanders zonder visum het land in en 3 maanden verblijven, voor reizigers uit de VS is dit zelfs 4 maanden.

Heb je (of je reisgenoot) een paspoort uit Australië of Zuid Afrika dan moet je een visum regelen op het moment van aankomst in het land. Het visum kost 40 dinar en is alleen te betalen met dinars. Dit zorgd een voor een beetje een rare procedure omdat je eerst je paspoort af moet geven, dan door de douane om geld te halen en dan kan je je paspoort ophalen en betalen.

Alle andere nationaliteiten moeten van te voren een visum aanvragen. De kosten hiervan zijn 55 Dinar. Het duurt 14 tot 21 dagen voordat je je paspoort terug hebt. De lengte van je verblijf verschilt per land.