Vervoer naar Thailand

Verreweg de meeste westerse reizigers die naar Thailand gaan komen per vliegtuig aan in Bangkok. Bangkok is zelfs het centrale punt voor veel reizigers om de rest van Azië te gaan ontdekken en voor verder gelegen bestemmingen is het vaak een tussenstop.

Vliegen

Bangkok is over het algemeen de goedkoopste bestemming in Azie om op te vliegen vanuit ons deel van de wereld. Er is een enorme keuze uit diverse vliegmaatschappijen. Een vlucht boeken op internet is erg simpel. De goedkoopste vlucht vinden kan echter nog wel een leuk puzzeltje zijn. Laat je niet geheel leiden door de zogenaamde vergelijk machines maar ga ook bij de individuele sites van de airlines kijken. Niet alle goede deals komen ook naar boven bij de zoekmachines!

Kijk ook eens verder dan Nederland want vliegen vanaf Schiphol kost je misschien minder tijd maar soms is vliegen vanuit Duitsland, België of ergens anders in Nederland zóveel goedkoper dat het de langere reis naar het vliegveld meer dan waard is. Je kunt meer lezen over het vinden van goedkope tickets bij ons hoofdstukje goedkoop vliegen.

Vanaf Schiphol gaan diverse maatschapijen non-stop naar Bangkok, Eva-air en China-airlines zijn goedkoop. Vanaf Dusseldorf vliegt AirBerlin richting Bangkok. Het kan zelfs een meer dan 100 euro schelen met Nederland! En afhankelijk van waar je woont kan Dusseldorf misschien zelfs dichterbij huis zijn dan Schiphol!

Met vliegmaatschappij AirBerlin kun je vanaf Dusseldorf voor een prikkie rechtstreeks naar Bangkok vliegen. Mocht je het niet erg vinden om een tussenlanding te maken dan zijn er vanaf Dusseldorf ook verschillende maatschappijen die naar bangkok vliegen. Deze vluchten kan je bij www.letsbuyflights.de of bij www.justtravel.de voordeliger boeken dan dat je ze in Nederland boekt. ( scheelt je ongeveer 80 tot 150 euro pp).

Over land

Thailand kun je op heel veel manieren over land bereiken. In het algemeen kan je in de buurlanden kaartjes krijgen voor speciale busjes die toeristen vervoeren. Kijk niet vreemd op als je bij de grens met je spullen uit het busje moet en na de grens weer een ander busje in. Ik denk dat dit twee redenen heeft.

Ten eerste moet jij met je bagage langs de security check en dat busjes de grens niet over mogen heeft waarschijnlijk iets te maken met verzekeringen van de auto's. Op sommige trajecten ( Maleisië) kan je met de trein de grens over steken. Ook is het sinds maart 2009 mogelijk de grens vanuit Laos per trein over te steken. De nieuwe spoorlijn loopt van de Thaise grensplaats Nong Khai, via de Vriendschapsbrug over de rivier de Mekong, naar het drieënhalve kilometer verderop gelegen Thanaleng in Laos. Er zullen dagelijks twee passagierstreinen gaan rijden. Voor info over Visa die je bij de grens kunt krijgen lees je het beste ons hoofdstukje visum voor Thailand.