Algemene tourinfo voor Thailand

In Thailand heb je in de toeristische gebieden heel veel reisbureautjes! Bij deze reisbureautjes kan je van alles boeken, zoals toertjes en diverse soorten tickets (trein, vlieg enz.). Ook zijn er in Thailand vele cursussen te boeken, waaronder kook-, meditatie- en massage cursussen.

Handig is om te checken of het reisbureau aangesloten is bij het TAT (Tourisme Athority of Thailand), zodat je weet dat deze betrouwbaar is. Ik heb dit zelf niet gedaan en alles is goed gegaan. Ik heb de meeste toertjes op de Khao San Road in Bangkok geboekt. De Lonely Planet waarschuwt hiervoor om dit vooral niet te doen, omdat niet alles even betrouwbaar is. Ik heb helemaal geen problemen ondervonden en het is gewoon goedkoop! Maar toch opletten natuurlijk.

Tourtjes vanuit Bangkok

Er zijn heel veel tourtje te regelen op Khao San road die vertrekken vanuit Bangkok. Zo kan je een ochtend naar de drijvende markten, 1 of meer dagen richting Kanchanaburi of naar de snakefarm.

Chiang Mai/Pai trekkingtocht

In Chiang Mai kan je op elke hoek van de straat en in je Guesthouse een trektocht de jungle in boeken. Sterker nog, ze dwingen je soms bijna. Helemaal als je op Khao San road een goedkoope nacht bus hebt geregeld die je afleverd bij een van hun guesthouses. 

Wil je geen jungletocht waarbij je eerst 3 uur in een busje moet zitten en die alleen dorpjes aan doet waar de souvenierkraampjes klaar staan, reis dan eens door naar het bergdorpje Pai. Hier kan je hele goede Jungle trekkings doen. Zonder de olifantenritjes, souveniers en raftings enzo. Gewoon de jungle in en door echte dorpjes van bergvolkeren wandelen waar jij nog de atractie bent! In de buurt Pai kan je ook gaan raften of een ritje op een olifant doen die je na afloop mag wassen in de rivier! dat mag op niet zo veel plekken in Thailand.

Kanchanaburi, The Dead Railway

Vanuit Bangkok kan je een 1 of meerdaagse tour doen naar Kanchanaburi, the dead railway. Hier zijn in de tweede wereldoorlog veel mensen omgekomen door het bouwen van deze brug. De Japanners hadden de leiding hierover. Tijdens de eendaagse tour bezoek je de begraafplaats, het wereldoorlog museum en de brug. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende watervallen of tempels, dit ligt eraan waar je de tour boekt. De eendaagse tour wordt wel als erg gehaast ervaren. Een tweedaagse tour is beter. Je kan dan slapen in een boomhut of op in een drijvend huisje midden in de jungle. Op de tweede dag kan je olifant rijden en naar de tijgertempel.

Kookcursus

Vooral in Chiang Mai kun je die makkelijk boeken. Een kookcursus is erg leuk om te doen! Je gaat met de meeste toers eerst naar een plaatselijke markt om inkopen te doen, hier wordt het een en ander uitgelegd over de Thaise groente en rijst. Je kookt verschillende gerechten, per toer verschillend. Ook mag je wat je gekookt hebt zelf op eten. Erg lekker allemaal! Ik kreeg er ook een kookboekje bij. En ik moet zeggen dat je het hier echt kan gebruiken.