Vejer de la Frontera

Vejer de la Frontera is een Spaans stadje gelegen op een heuvel heb je uitzicht over een groot deel van Cadiz Provincie en zelfs bij helder weer op de straat van Gibraltar. Vejer is een van de charmantste witte dorpjes in de regio en populair onder dagjestoeristen.

Ligging en vervoer Vejer de la Frontera

Vejer ligt in de bergen ongeveer 50 kilometer vanaf Cadiz aan de doorgaande weg Tarifa. Vejer is het makkelijkst te bezoeken met eigen vervoer, je kunt aan de rand van het oude middeleeuwse centrum parkeren. Een andere optie is de bus te nemen bijvoorbeeld vanuit Cadiz.

Bezienswaardigheden Vejer de la Frontera

Vejer heeft geen echter bezienswaardigheden zoals bekende musea maar de oude huisjes, stenen straatjes en het uitzicht maken de stad erg interessant.  Er zijn diverse plaza’s het grootste de plaza de Espana heeft een uitbundig versierde fontein.  Rondom die plein het je een concentratie van restaurantjes en hotels.

Er is ook een kasteel met uitzicht over de stad, helaas is deze echter alleen in de zomer maanden geopend voor toeristen.

In de stad wonen diverse kunstenaars en een aantal daarvan laten hun kunst op straat of in kleine galeries zien. Er zijn ook diverse kerkjes/kapelletjes die wanneer open gratis te bezoeken zijn.

Ben je uitgewandeld in Vejer? Dan kan je bij het toeristenoffice een kaart van de omgeving halen. Gebruik Vejer als basis voor diverse langere wandelingen door de twee nationale parken in de omgeving lopen.

Eten & drinken en overnachten

Er is in Vejer een redelijk hoeveelheid van restaurantjes. Je hebt de typische dorppubs vol met oude mannetjes die goedkope en goede tapas verkopen en chiquere locaties in oude huizen meer gericht op toeristen.  Vejer heeft ook een aantal goede overnachtingsmogelijkheden.