Carmona

Carmona is een leuk stadje 30 kilometer van Sevilla, een leuke en makkelijke dagtrip. Het stadje heeft een charmante uitstraling en een aantal low-key bezienswaardigheden. Bij het tourism office kan je een gratis kaart halen en vervolgens de wandelroute volgen die met pijlen is aangegeven. Ook in de Lonely Planet Andalucia staat een wandelroute.

Ligging en vervoer

Er gaan zeer regelmatig bussen tussen Sevilla en Carmona. Wanneer je met eigen vervoer naar Carmona gaat kan je in het laagseizoen waarschijnlijk vlak bij de stadsmuur parkeren. Voor 1 euro let een oud mannetje op je auto. Wanneer de paar parkeerplekken hier vol zijn ben je aangewezen op de diverse ondergrondse parkeergarages die iets verder van het oude centrum zijn.

Bezienswaardigheden Carmona

Rondom het oude centrum van Carmona heb je nog stadsmuren. De twee dikke poorten met torens zijn een bezoekje waard.  Het oude centrum ligt op een heuvel en was in de Romeinse tijd een belangrijke stad. Net buiten Carmona heb je een Romeinse Necropolis die gratis te bezoeken is. Je kunt bij de ayuntamiento in het stadje ook een Romeins mozaïek bekijken.

In latere jaren was Carmona minder belangrijk dan het nabijgelegen Sevilla, toch werden ook hier enkele mooie gebouwen neergezet. Een minaret is nu verwerkt in de Santa Maria (€3, wisselend open) de belangrijkste kerk van Carmona. Er zijn in het oude centrum diverse kerken maar sommige zijn niet veel meer dan ruines. Er is ook een klein stadmuseum in Carmona.

In Carmona is ook nog een groot paleis, van binnen is dit echter niet meer te bezichtigen omdat er een hotel inzit.

Wat betreft openingstijden van de meeste bezienswaardigheden kan je er het beste in de ochtend zijn. Je kunt Carmona prima bekijken in een ochtendje en daarna lekker lunchen.

Eten & drinken en overnachten

Carmona heeft een ruime hoeveelheid aan Tapas bars, er is zelf een Tapas trail waarbij je langs de 20 beste bars van de stad kunt gaan.  In het oude centrum zitten heb je de meeste keuze op het pleintje bij de hoofdpoort.

Er zijn een handjevol hotels in en net buiten Carmona. De Parador de Turismo gevestigd in het Moorse kasteel met een geweldig uitzicht en veel faciliteiten is het beste maar ook de duurste optie.