Cadiz

Cadiz is een kuststad in de Spaanse regio Andalusië. De stad is een van de oudste in Europa maar hier merk je niet direct zoveel van. Bezienswaardigheden zijn voornamelijk uit de 17e en 16e eeuw zoals de Kathedraal.

Het Carnaval van Cadiz schijnt een van de beste van Europa te zijn en ook tijdens Semana Santa komt de stad tot leven. De stad heeft een aantal stranden en wordt aangeprezen als badplaats. Buiten het seizoen bezoek je Cadiz prima in een ochtendje of middag.  

Vervoer en ligging Cadiz

Cadiz is een schiereiland dat uitsteekt in de Atlantische oceaan. Je kunt er met de auto komen over de landtong of via een brug. In het hoogseizoen schijnt het een ramp te zijn om Cadiz met eigen vervoer binnen te rijden maar in het laagseizoen kan je parkeren bij de diverse ondergrondse parkeergarages direct in het centrum.

Cadiz ligt aan de treinlijn (op dit moment niet aan de hogesnelheidslijn maar hier wordt aan gewerkt. Er gaan treinen naar o.a Jerez de la Frontera, Sevilla en Madrid. Daarnaast gaan er bussen naar vele plaatsen in de omgeving.

Bezienswaardigheden Cadiz

Grote delen van de oude stadmuur zijn nog zichtbaar in Cadiz, in het oude centrum heb je de meeste attracties. De kathedraal (entree €5,- euro) bevindt zich op het centrale plein. Achter de Kathedraal zijn de resten van een klein Romeins theater.  Ook in dit deel van de stad heb je de Casa del Obispo een museum over de geschiedenis van Cadiz. Je kunt hiervoor een combinatie ticket (€6,-euro) kopen met de Torro de oniente, een toren vanaf waar je uitzicht hebt over de stad. Een andere toren die te beklimmen is en uitzicht geeft over Cadiz is de Torro tavira.

Loop door de diverse wijken van de stad en buiten de ring wordt je niet geconfronteerd met lelijke betonnen nieuwbouw maar met ouderwetse witte huizen. Er zijn diverse charmante pleintjes te ontdekken. Op maandag zijn de meeste musea in de stad gesloten maar op andere dagen kan je een bezoekje brengen aan de diverse musea zoals het Museo de cadiz, museo de las cortes de cadiz en museo de vinos y torro.

Loop je niet binnendoor maar langs de buitenring van de stad dan kom een tweetal forten tegen. Beide zijn helaas gesloten voor bezoekers.