Accommodatie en budget in Barcelona

De meeste mensen denken dat een Europesche stedentrip en budgetreizen niet samen gaan maar met dank aan Ryanair komt daar flink verandering. De bezienswaardigheden van Barcelona zijn zeker de een stedentrip waard, wij geven je ook tips over het het vervoer naar en de beste reistijd voor Barcelona.

Accommodatie in Barcelona

Barcelona staat bekend als een dure stad omdat het op dit moment een ware hype is. Toch hoeft accomodatie in Barcelona niet heel duur te zijn. Een bed in een dorm kost tussen de €18 en €23.

De meeste backpackershostels liggen centraal en zien er prima uit. Maar je MOET ruim van te voren boeken! Wij gingen 3 weken van te voren op zoek ( in juni) en konden niets betaalbaars meer vinden. Uiteindelijk hebben we €56 per nacht betaald voor een 2 persoonskamer met prive-badkamer op de gang maar de eerste 2 nachten hebben we in Girona doorgebracht omdat alles vol zat. Een grote voetbalfinale was daar de schuldige van.

Kijk voor tips in onze hosteldatabase Barcelona 

Budget

Barcelona is een prijzige stad omdat het zo toeristisch is. Toch kan je met een beetje creativiteit de kosten wel in de hand houden. Ga voor het eten en uitgaan weg uit het toeristen gebied ( de ramblas en omgeving). Dat scheelt al een hoop.

Wanneer je lekker uit eten wilt dan ga je het beste voor een uitgebreide warme lunch. Die eet je niet voor 14.30 en vervangt de warme avond maaltijd zoals wij die kennen. Kijk uit naar borden met een Menu del Dia. Die kosten tussen de €8 en €12. Je kunt dan kiezen uit 4 gerechten voor de eerste ronde, 4 gerechten voor de 2de ronde en meestal zit er een toetje of koffie bij in. Wanneer het brood en een drankje ook is inbegrepen heb je helemaal een koopje.

's avonds uit eten gaan is veel prijziger. In de avond eet je gewoon ergens een tapas. Wees wel op je hoede voor die mooie tapasbarretjes waar alles op de bar staat maar nergens een prijs vermeld is! Die kunnen erg duur uitpakken. Bestel liever op een terrasje iets van de kaart.

Barcelona heeft ook heel veel mooie parken waar je prima en picknick kunt houden. Een blikje cola en een salade uit de supermarkt zijn veel goedkoper dan een terrasje

Wij hadden een daggemiddelde van €73 per persoon. Dit is vrij hoog omdat we veel Gaudi dingen van binnen hebben gezien en het overnachten niet spotgoedkoop was.

Budget tips

Er zijn in Barcelona ook een hoop dingen te doen die niet heel veel geld kosten.Zo kan je:

  • Wandelen door de Boqueria-markt.
  • Naar het strand en over de boulevard wandelen.
  • De Sagrada Família bekijken tijdens zonsondergang.
  • Parc Güell is niet gewoon een park, het is een openluchtmuseum van Gaudí
  • Elke zondag heeft het Picasso Museum gratis toegang! Wel op tijd komen, want vaak superdruk.
  • 's avonds gaan kijken hoe Casa Batllo eruit ziet als de lampjes er op schijnen. Sprookjesachtig