Wanaka

Wanaka is een klein stadje dat ligt op het Zuidereiland. Het stadje ligt aan het gelijknamige prachtige meer. Lake Wanaka is het op drie na grootste meer van Nieuw Zeeland.

Er is in Wanaka voldoende te doen op het gebied van extreme sporten, maar het is een stuk rustiger dan bijvoorbeeld Queenstown. Het is een gezellig sfeervol stadje waar je lekker rond kunt lopen.

Puzzlingworld

In Puzzlingworld draait het allemaal om puzzels en gezichtsbedrog. Het is zeker leuk om eens een kijkje te nemen. We betalen $9 per persoon. De normale prijs is $10, maar door een kortingsbon uit de Arrival betalen we minder. De Arrival is een handig magazine wat je bij aankomst op een luchthaven in Nieuw-Zeeland kun pakken. Het loont de moeite om hier even in te kijken voor je een activiteit onderneemt! Lees ook het artikel over Puzzlingworld voor meer informatie.

Paradiso

Wat zeker de moeite waard is om te bezoeken in Wanaka is ‘Wanaka Paradiso’. De leukste bioscoop die we ooit bezocht hebben! Wanneer je binnenkomt wordt je vrolijk verwelkomt door de eigenaar, een iets te enthousiast man met zijn petje eigenwijs achterstevoren. De zaal is niet als andere bioscoopzalen, het is eerder ingericht als een grote rommelige woonkamer. Overal staan namelijk gewoon banken. In alle kleuren en maten. Er is zelfs een auto te vinden in de zaal, mét zitplaatsen. Er liggen ook mensen op kussen op de vloer. Fantastisch! De sfeer is helemaal goed hier. Wat je echt moet proberen tijdens een bezoekje aan deze bioscoop is het zelfgemaakt kahlua-ijs. Zo lekker!

Treble Cone Ski Area

In de winter kun je vlakbij Wanaka heerlijk skiën in Treble Cone. Treble Cone is het hoogste en grootste skigebied van het Zuidereiland en ligt ongeveer 26 kilometer van Wanaka vandaan.  Het is een heerlijk skigebied met een prachtig uitzicht. Je kunt hier prima komen door vanuit Wanaka een lift te regelen.

Meer informatie? http://www.treblecone.com/

Mount Iron

Na een milde klim kun je hier genieten van een prachtig uitzicht. Heen en terug loop je in pakweg anderhalf uur.

Roys Peak

Een andere, doch pittige wandelmogelijkheid van enkele uren is Roys Peak. Je hoeft wel over vervoer te beschikken (of misschien te liften) om tot aan het beginpunt van de wandeling te geraken. Zoals de naam van de wandeling doet vermoeden wandel je dus voortdurend bergop om na een fikse klim het uitzichtpunt te bereiken.

Het eerste deel van de wandeling gaat doorheen weilanden, het tweede deel brengt je langs de flank van een bergje omhoog waarbij je voortdurend een prachtig zicht hebt op lake wanaka, de omliggende meren en bergen. 't is best wel een pittige wandeling dus zorg dat je vooral veel water meehebt en snacks - een lunchpakket is zelfs aan te raden!. De wandeling kan vrij eentonig genoemd worden aangezien je steeds bergop wandelt en er geen begroeing is,dit wordt echter gecompenseerd door de prachtige uitzichten. Wij zijn tevreden dat we deze wandeling deden al hadden we twee dagen nadien nog spierpijn.

Skydiven

Wanaka is een pracht van een plek om te skydiven.

In het vliegtuig heb je een goed zicht op de meren, de bergtoppen en de omgeving. Ook tijdens je vrije val kan je hier ruimschoots van genoten. Het skydive centre is zeer professioneel en op een uurtje tijd is alles geklonken. Eerst bekijk je een informatieve video, nadien volgt er een briefing, maak je kennis met je instructuur en volgt de sprong! Taupo op het Noordereiland is de goedkoopste plek in Nieuw Zeeland om te skydiven maar weegt zeker niet op tegen 'the scenery' die je er hier in Wanaka bij krijgt. Een pracht ervaring!

Wanaka Bakpaka

We brengen de nacht door in het hostel Wanaka Bakpaka. Het grootste pluspunt van dit mooie hostel is het uitzicht vanuit de woonkamer. Ze hebben een groot raam aan de voorzijde met een prachtig uitzicht op Lake Wanaka.

Ze zijn aangesloten bij BBH.