Mobiel bellen in Nieuw Zeeland

Ga je naarr NieuwZeeland zorg er dan voor dat de telefoon die je meeneemt simlock vrij is. Bijna iedere telefoon is na een jaar gratis simlock vrij te maken bij je telecom provider. Je kunt dan in Nieuw Zeeland een lokale Simkaart kopen en die in je GSM plaatsen.

Lees voor meer tips het artikel: Kan mijn mobiel mee? Net als mobiel bellen in Australie is het mobiel bellen in Nieuw Zeeland erg duur.

De enige aanbieder die prepaid simkaarten verkoopt is Vodafone. Simkaarten zijn onder andere te koop in het overdekte winkelcentrumpje bij de haven van Auckland en in de meeste grotere steden.

Wij hebben er ongeveer NZ $25,- voor betaald. Daarin zat dan iets van Nz $10,- beltegoed bij. De enige keren dat ik de simkaart heb gebruikt is om gebeld te worden vanuit Nederland. Wat erg prijzig is voor de persoon die belt. Op veel plaatsen in Nieuw Zeeland heb je geen bereik. Behalve als je in de buurt van een dorp of stad bent. Met uitzondering van Haast en Milford Sounds.

Bovendien is het veel goedkoper om gewoon bij een benzinepomp een telefoonkaart te kopen, hier bel je al snel een stuk langer voor dan met je mobiel.

Wij zijn voor een maand in Nieuw Zeeland geweest maar als ik het nog een keer zou doen, zou ik die simkaart niet meer kopen maar gewoon met telefoonkaarten bellen. Mobiel bellen in Nieuw Zeeland is niet goedkoop en overal zijn telefooncellen waar vanuit bellen een stuk goedkoper is!

Met dank aan Antonette voor deze tekst