Visum / Visa Nepal

Het visum voor Nepal is heel eenvoudig binnen een paar minuten (afhankelijk van de drukte) te regelen bij het Nepalese consulaat aan de Herengracht in Amsterdam. Elke werkdag open van 10.30 - 13.00. Wat je mee moet nemen is een pasfoto, een ingevuld aanvraagformulier (eventueel ook daar te krijgen), je paspoort en voldoende contant geld.

Hoe duur je visum is hangt af van het aantal dagen. Het aanvraagformulier voor het visum is ook aan te vragen per email op consulate@nepal.nl . Wanneer dit formulier thuis hebt ingevuld kun je deze daarna direct inleveren bij het consulaat in Amsterdam.

Je paspoort moet minimaal zes maanden na afgifte van het visum geldig zijn.

Je kunt het visum ook ter plekke aanvragen op het vliegveld van Kathmandu. Maar sinds kort is het niet meer mogelijk het papieren aanvraagformulier in te vullen. Vanaf nu moet dit vooraf gebeuren op http://www.nepalimmigration.gov.np. Je kunt de aanvraag maximaal 15 dagen voor vertrek doen. Een visum kost 5 dollar voor 1 dag, 25 dollar voor 15 dagen, 40 dollar voor 30 dagen of 100 dollar voor 90 dagen. Indien je langer dan 90 dagen in Nepal wilt blijven kun je je visum verlengen tot een maximum van 5 maanden per kalenderjaar. Spreid je je bezoek in Nepal goed, dan kun je dus maximaal 10 maanden in Nepal verblijven. De kosten voor het verlengen van je Visum (Singel Entry) bedragen minimaal $30 (bij 15 dagen of minder) of $2 per dag verlenging bij een verlenging van meer dan 15 dagen.

Ook bij diverse grensposten kan je een visum on-arrivel krijgen dit kan onder andere bij de populaire grenspost Birganj tussen Nepal en India.

Indien mogelijk wordt aangeraden om het visum voor vertrek te regelen. Aangezien sommige vliegtuigmaatschappijen je kunnen weigeren als je geen visum hebt. Ook is Kathmandu regelmatig overbelast met computer storingen waardoor de digitale aanvraag niet altijd even soepel verloopt. Dit alles los van de lange wachttijden die er vrijwel altijd al zijn. Reizigers die hun visum al hebben geregeld voor vertrek kunnen vaak zonder veel al te veel problemen doorlopen via de "with visa" balie.

Consulaat Generaal voor Nepal in Nederland
Herengracht 562
1017 CH Amsterdam
Telefoon: 020-6241530 (tussen 10:30 en 13 uur).
Telefax: 020-6246173
Mail: consulate@nepal.nl