Visum / Visa Nepal

Het visum voor Nepal is heel eenvoudig binnen een paar minuten (afhankelijk van de drukte) te regelen bij het Nepalese consulaat aan de Keizersgracht 473 in Amsterdam. Elke werkdag open van 10.30 - 13.00. Wat je mee moet nemen is een pasfoto, een ingevuld aanvraagformulier (eventueel ook daar te krijgen), je paspoort en voldoende contant geld.

Hoe duur je visum is hangt af van het aantal dagen. Meer informatie op http://www.nepal.nl en het aanvraagformulier voor het visum is te vinden op: http://www.visum.nl/images/Formulieren/Nepal-P.pdf (alleen de pagina van het Consulaat zelf invullen).

Je kunt het visum ook ter plekke aanvragen op het vliegveld van Kathmandu. Een visum kost 5 dollar voor 1 dag, 25 dollar voor 15 dagen, 40 dollar voor 30 dagen of 100 dollar voor 90 dagen. Indien je langer dan 90 dagen in Nepal wilt blijven kun je je visum verlengen tot een maximum van 5 maanden per kalenderjaar. Spreid je je bezoek in Nepal goed, dan kun je dus maximaal 10 maanden in Nepal verblijven. De kosten voor het verlengen van je Visum(Singel Entry) bedragen minimaal $30 (bij 15 dagen of minder) of $2 per dag verlenging bij een verlenging van meer dan 15 dagen.

Ook bij diverse grensposten kan je een visum on-arrivel krijgen dit kan onder andere bij de populaire grenspost Birganj tussen Nepal en India.