Rome Pass

De Rome pas is bij slim gebruik een van de beste manieren om geld te besparen tijdens je bezoek aan de stad.

De Rome pas kost 34,- en is drie dagen geldig. Met de pas kan je de volledige drie dagen gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in Rome. Maar ook een aantal van de routes die je gebruikt voor een daguitstapje rondom Rome kunnen gratis met de Rome pas. Een Rome pas is niet alleen goedkoop wanneer je wilt reizen in Rome, maar ook nog eens heel makkelijk, je hoeft namelijk niet telkens nieuwe kaartjes te kopen.

Behalve het gratis openbaar vervoer krijg je met de Rome pas de toegang tot de eerste 2 attracties die je bezoekt gratis. Op vervolg attracties krijg je korting. De pas is niet geldig in Vaticaanstad.

Om de meeste voordeel uit je Rome pas te halen gebruik je de gratis entree voor het Colosseum & de Palentijn en de Capitolijnse Musea. Alleen hiermee heb je het grootste deel van de prijs van de kaart alweer terug verdiend. Wij hadden geluk en bij de Capitolijnse musea lukte het niet om digitaal ons bezoek door te geven zodat we zelfs nog gratis naar een derde attractie konden gaan.

De Rome pas is vooraf via internet te bestellen, vervolgens kan je deze ophalen bij een van de vele afhaalpunten. Ook is het mogelijk de kaart ter plekke te kopen bij een van deze afhaalpunten. De afhaalpunten zijn alle musea die meedoen en ook bij diverse toeristen informatie punten waaronder een op het vliegveld van Rome.

Meer informatie over de rome pas: http://www.romapass.it/