Hoogtepunten van Milaan

Milaan staat natuurlijk bekend als de stad van de mode, toch heeft Milaan meer te bieden dan winkels alleen. Zo kun je gerust een weekendje vermaken in Milaan en toch steeds wat nieuws zien. Milaan heeft ook een prima nachtleven.

Hoewel Milaan nog veel meer musea te bieden heeft hier enkele bezienswaardigheden, deze kan je bezoeken met het openbaarvervoer in Milaan.

Duomo

De grote trots van Milaan is toch wel de dom. Een enorme, indrukwekkende kathedraal midden in het centrum van Milaan. Je kunt de dom vinden op Piazza Duoma (met gelijknamig metrostation). De bouw van deze dom is al in 1386 begonnen en de laatste steen werd pas gelegd in 1809. Toen wij bovenop de dom stonden verwonderden we ons over het feit dat er zo’n precisiewerk is verricht in tijden dat er nog geen moderne apparatuur beschikbaar was! Zo staan er 3400 standbeelden op de kathedraal. Ben je in Milaan dan moet je ook zeker de 500 trappen (of de lift) beklommen hebben. Bovenop zie je hoeveel details de dom bevat. In veel torentjes staan weer standbeelden en er is enorm veel aandacht besteed aan details. Daarnaast heb je vanaf het dak een geweldig uitzicht waar je (zeker na de beklimming van al die trappen) heerlijk van kan genieten!

Entree dak met de trap: 5 euro

Entree dak met de lift: 8 euro

De Santa Maria della Grazie

Dit voormalig klooster staat vooral bekend om een van de beroemdste werken van Da Vinci: Het laatste avondmaal. Hoewel deze muurschildering vaak een fresco wordt genoemd is dit het niet. Doordat het op een droge muur is geschilderd moet het vaak gerestaureerd worden. Wil je de Santa Maria Della Grazie bezoeken, boek dan ruim van te voren (minimaal 2 weken). Je mag dan 15 minuten naar heet kunstwerk kijken.

Entree: 16 euro

Boek ticket voor het laatste avondmaal

Castello Sforzesco

Midden in Milaan ligt een imposant kasteel, het Castello Sforzesco. Dit kasteel stamt uit de 15e eeuw toen de familie Visconti op deze plaats een fort bouwde. Een eeuw later werd het volledig verbouwd door de vierde hertog van Milaan. Je mag gratis door het kasteel wandelen. Best de moeite waard, je ziet mooie torentjes, grachten een mooie tuin en ophaalbruggen. Wil je ook naar het museum dan moet je wel betalen. In dit museum kun je bijvoorbeeld onvoltooid werk van Michelangelo vinden. Moe van al het cultuurhappen? Bij de entree staat een enorme fontijn waar je op een hete dag je voetjes lekker in kunt koelen (wel even opletten voor de politie, hoewel heel Milaan dit doet is het toch verboden!)

Entree museum: 3 euro.

Museo Nazionale della Scienza e della Tecnica

Het Nationaal Museum van Wetenschap en Techniek is een van de belangrijkste van de wereld. In het museum kun je oude globes van ontdekkingsreizigers vinden, maar ook de uitvinding van de stoommachine is er te vinden. Ook is er een zaal met werken van Leonardo da Vinci te vinden.

Entree: 8 euro