Het nachtleven in Milaan

In Milaan is het mogelijk om op zo goed als elke avond van de week uit te gaan. De stad lijkt nooit te slapen. In de wijk Navigli zijn veel barretjes te vinden. Daarnaast zijn er in de lente/zomermaanden veel jongeren te vinden in Collone. Dit is een plein aan de straat 'Corso Porta Ticinese' die 's nachts dient als een ontmoetingplaats voor jongeren om een drankje te drinken. Zeer regelmatig klinkt er ook muziek  vanuit de zelf meegebrachte gitaren. 

Uiteraard kent Milaan ook vele clubs die een bezoekje waard zijn! Uit ervaring kan ik vertellen dat de volgende clubs zeker de moeite waard zijn:

  • Le Banque 
  • Old Fashion  
  • The Club
  • Armani Café 
  • Lime Light
  • Karma

Le Banque is in de zomermaanden gesloten in verband met de hoge temperaturen. Daarom kennen de meeste clubs een buitenruimte die in de zomermaanden open gaat. Vooral Karma is in de zomermaanden een aanrader. Deze club bestaat uit een grote tuin met vijf verschillende dansvloeren. Wanneer je van plan bent om te clubben is een geschikte outfit van belang. Italianen in Milaan zijn gewend om meer 'dressed up' uit te gaan en met een paar gympies kom je negen van de tien keer dan ook niet binnen!

Bij de meeste clubs betaal je 10 tot 20 euro entree (elke club kent zijn eigen kortingsavond) waarbij 1 á 2 drankjes inbegrepen zijn. Het is een aanrader om er voor 1 uur te zijn omdat de entreeprijzen na deze tijd omhoog gaan en je komt moeilijker binnen. 

Een ding is in ieder geval zeker: je zult een onvergetelijke nacht hebben!