Telefoneren in Guatamala

Wanneer je in Guatamala zit is het niet moeilijk om contact te houden met het thuisfront. In alle toeristencentra zijn internetcafe's die Skype aanbieden. Veel hotels hebben ook WiFi, mocht je een smartphone of laptop mee hebben. Gewoon internationaal bellen kost tussen de Q3 en Q5 per minuut. Dat is 0.30 tot 0.50 cent per minuut.

Veel mobiele telefoons van thuis werken slecht of helemaal niet in Guatamala.  Wanneer je langer in Guatamala verblijft is het een idee om terplekke een prepaid telefoon te kopen. Je haalt binnen 5 minuten een telefoon met 150 belminuten (locaal) af voor nog geen Q150. (15 euro!!!). Het bel te goed is op te waarderen.

Hoelang je naar europa kunt bellen voor 150 locale belminuten weet ik niet maar een telefoon voor maar 15 euro is een koopje!

Je kunt ook een simkaart kopen. Een reiziger had bijvoorbeeld een kaartje van Claro gekocht, een van de grote netwerken. Helaas kun je er alleen binnen de Amerika´s mee bellen/ sms-en maar niet van en naar Europa. Het is handig om vooraf een hostel te reserveren.