Rio Dulce en Livingston
Semuc Champey en Ka'chanba grot
Populaire bestemmingen in Guatemala
Antigua
Tikal
Vulkaan Pacaya in Guatemala
Allerlei tips voor Guatemala

Guatemala is een prachtig land met mooie koloniale Spaanse steden en geweldige natuur. Het land is goed te bereizen, maar goede voorbereiding is essentieel en dan met name de veiligheid. Wanneer je met gezond verstand door het  land reist is het risico op vervelende voorvallen beperkt. Ook werkt het land zelf hard mee om het een steeds veiligere bestemming voor reizigers te maken. 

Guatemala is een erg arm land en dat is aan alles terug te zien wanneer je er doorheen reist. De mensen zijn door de turbulente geschiedenis ook wat terughoudend in het contact met reizigers, maar wanneer je de harten van de locals hebt veroverd maak je de mooiste dingen mee. 

Je kunt vrij goed het land bereizen dankzij het busnetwerk dat naar vrijwel iedere interessante bestemming wel een verbinding heeft. 'S nachts reizen is sterk af te raden. Het verkeer dat zich na zonsondergang nog op de weg bevind heeft vaak geen of slechte verlichting, wat het reizen niet veilig maakt. Overdag kun je overal prima komen (in de oude chickenbussen) en wordt je via voor de reiziger ondoorzichtig systeem overal gebracht. Soms verzamelen ze reizigers op een centraal punt om later weer door de volgende bus opgehaald te worden en naar de eindbestemming gebracht te worden. 

Guatemala heeft zoals gezegd prachtige steden die erg de moeite waard zijn om te bezoeken. Ook de interessante (Inca) cultuur en natuur in het land maken het erg aantrekkelijk. Verder is het land met vrijwel ieder budget (groot of klein) prima te bereizen en kun je een bezoek aan Guatemala ook prima combineren met een of meerdere buurlanden.

Lees verder
  • Voor slechts € 811.00 naar Guatemala City Nu boeken

Laatste berichten

Guatemala bezienswaardigheden 0 17 Feb
Allerlei tips voor Guatemala 1 17 Feb
Rio Dulce en Livingston 0 17 Feb
Tikal National Park Guatamala 1 17 Feb
Antigua bezienswaardigheden 2 17 Feb
Vulkaan Pacaya in Guatemala 0 17 Feb
Semuc Champey en Ka'chanba grot 2 06 Nov
Bussen in Guatamala 0 22 Apr
Geld en budget Guatemala 2 22 Apr
Visa voor Guatemala 0 18 Apr
Beste reistijd Guatemala 0 04 Apr
Watervallen tour vanuit Uspantan 0 13 Mar
Cable X-trema in Panajachel 0 13 Mar
Telefoneren in Guatamala 1 13 Mar
De bevolking en geschiedenis van Guatemala 0 13 Mar