Geld en Budget

Munteenheid

In Bulgarije gebruiken ze de Lev. In 1 Lev zitten 100 Stotinki. In toeristen plaatsen aan de zwarte zee kust kan je soms ook met Euro’s betalen.

Pinnen

In de meeste plaatsen zijn (meerdere) pinautomaten te vinden. Het is normaal gesproken dan ook geen enkel probleem om aan contant geld te komen.

Budget

Bulgarije is zeker geen duur land. Als je met iemand anders een kamer kan delen zit je met €30-€35 p.p.p.d. goed. In de plaatsen aan de zwart zee kust stijgen de prijzen wel snel.

Een groot deel van de kosten zit in accommodatie je bent al snel €20,- kwijt voor een simpele kamer in een hostel of bij mensen thuis. Alleen reizen zal dan ook zeker duurder uitpakken. Eten, openbaar vervoer en attracties zijn echter weer erg goedkoop.

In de meeste plaatsen kan je een lokaal biertje in een café krijgen voor minder dan €1. Avondeten bij een niet toeristisch restaurant kost je €4-7, neem je alleen een pizza stuk of een hotdog dan nog minder. In een aantal steden namelijk Plovdiv, Varna en Sofia kan je zelfs terecht voor een gratis stadstour (fooi wel gewaardeerd). 

Aan de zwarte zee kust in plaatsen waar veel toeristen komen zullen de kosten ook hoger zijn.