Geld en budget Bahrein

De wisselkoers op dit moment is zo dat je 1 dinar ongeveer gelijk is aan  €1,95 euro. In Manama zijn op veel plekken pinautomaten waar je met je nederlandse pinpas gebruik van kunt maken. Buiten de stad hebben tankstations soms ook een pinautomaat. Op het vliegveld is er de mogelijkheid om geld te wisselen.

Hotels zijn in Manama niet goedkoop. Voor een kamer in bijvoorbeeld de jeugdherberg (in Nederland zou je dit een mid-range hotel noemen) moet je rekening op €40 per nacht.

Ook het vervoer is niet goedkoop, budget technischer is het vaak beter een auto te huren dan om afhankelijk te zijn van taxi's. Benzine is heel goedkoop.

Eten en drinken is ook betaalbaar, je kunt voor minder dan €10 euro prima eten incl drankjes. Het geven van een tip is niet zoals bijvoorbeeld in de verenigde staten verplicht maar meestal worden maaltijden wel afgerond naar boven of geef je een tip van 10%. Veel bezienswaardigheden in Bahrein zijn gratis, andere kosten vaak 500 fills wat ongeveer 1 euro is. Alleen een bezoek aan het formule 1 circuit is een stuk duurder. Waneer je wat gaat kopen in de souq dan kan je afdingen op de prijs maar elders staan de prijzen normaal gesproken vast.

Reis je met 2 personen en deel je een kamer en een huurauto dan kan je met een budget van €45 p.p. uitkomen. Voor overnachtingsmogelijkheden kijk bij hostels in  Bahrein.