Zomerse party bestemmingen in Europa

Welke Europese bestemmingen moet je deze zomer naar toe gaan als je zin hebt in een feestje?

Ibiza, Spanje

Ibiza trekt in de zomer de beroemdste dj’s ter wereld aan en miljoenen feestgangers. Enkele van de beroemdste clubs ter wereld bevinden zich op het eiland. Er is altijd wel ergens een dance feest. Maar ook liefhebbers van andere muzieksoorten kunnen er terecht bijvoorbeeld voor het live event Ibiza Rocks.

 Reykjavik, IJsland

IJsland is wellicht niet het eerst waar je aan denkt als feestbestemming. Maar in de zomermaanden heb je in het land 22 uur daglicht. Je kunt dus lang doorgaan in het zonlicht. Reykjavik is bekend om de muziek-scene en gekke vrijdagavond kroegentochten. IJsland heeft zelfs een feestdag met de naam Beer Day!

Berlijn, Duitsland

In de zomer zit half Berlijn op het terras. Cafés en bars zitten vol op alle uren van de dag.

Belgrado, Servië

Belgrado is beroemd om het nachtleven, zo werd de stad recent nog door backpackers bijbel Lonely Planet benoemd als beste uitgaansstad in Europa. Verspreid in het oude centrum zijn diverse cafe's en clubs, een bekende straat met diverse gelegenheden is "Strahinja Bana straat" ook bekend als "Silicon Valley".

Een andere plek om naar toe te gaan zijn de partyboten. Aan de overkant van de rivier tegenover het centrum liggen diverse omgebouwde boten in de Donau, deze boten zijn ingericht als clubs en erg populair. 

Londen, Engeland

Londen is altijd een goede stad om te feesten, maar in de zomer nog meer. In Londen kan je werkelijk alle kanten uit van een grote club tot een kleine kroeg Londen heeft elke feestganger wat te bieden.

Ios, Griekenland

Ios een van de Griekse Cycladen eilanden is vooral populair bij jongere toeristen. Op het eiland zijn vele bars en discotheken waar je de hele nacht door kunt feesten.

Lees ook de vijf party eilanden around the globe.