El Al verkoopt per ongeluk spot goedkope tickets

Enkele duizenden El Al passagiers zullen wel een gat in de lucht gesprongen hebben, na het boeken van een spot goedkoop vliegticket. Afgelopen week was het namelijk mogelijk om een retour vluchten tussen New York en Israël voor minder dan $400,- (€300,-) te boeken. Dit meldde El Al afgelopen donderdag in een persbericht. 

Na het ontdekken van de fout heeft El Al geen van de tickets ongeldig verklaard. Dit omdat de luchtvaartmaatschappij volgende woordvoerder waarde hechten aan de reputatie van de maatschappij en ze hun klanten een uitstekende klantenservice wil aanbieden. Dit ondanks de fout. 

Normaal gesproken kosten de vluchten tussen New York en Israël rond de $1300, maar door een fout van een externe partij is de prijs dus veel lager op de website aangeboden geweest. De orthodoxe gemeenschap van New York was in ieder geval in haar nopjes en het nieuws van de lagere prijs ging als een lopend vuurtje door de gemeenschap. Maandag was het twee uur lang mogelijk om deze prachtige deal binnen te slepen en trok het duizenden enthousiaste reizigers aan voordat El Al de tijd had de fout te herstellen. Volgens diverse bronnen zijn er ongeveel 5000 tickets verkocht. 

De luchtvaartmaatschappij heeft aangegeven dat de tickets voor $75,- extra omgezet kunnen worden in een directe vlucht of wanneer mensen toch van de deal af willen zien hun geld terug kunnen krijgen.