Vader maakt filmpje na verkrachting dochter in Thailand

Grote aantallen toeristen hebben hun reis geannuleerd naar de provincie Krabi in Thailand na het zien van een video op Youtube.

De video is gemaakt als een teken van protest tegen de provinciale autoriteiten, omdat een Thaise lokale gids die beschuldigd wordt van het verkrachten van een Nederlandse vrouw in Ao Nang na het betalen van borgtocht is vrijgelaten.

Volgens een woordvoerder van het Thais verkeersbureau voor de Krabi regio zorgt de Youtube video ervoor dat de toeristische sector negatief wordt beïnvloed in de provincie. Veel toeristen hebben hun reis en zeker hun overnachting in een bepaald hotel geannuleerd.

De video “Evil man from Krabi” gaat over het gewelddadige incident in Ao Nang en die door de Thaise autoriteiten in een doofpot worden gestopt. De video is zelfs op de nationale tv in Thailand geweest.

De clipmaker is de Nederlandse man Cees Koldijk, vader van de 19 jarige vrouw die mishandeld en verkracht is door een Thaise gids. De vrouw was samen op vakantie met haar vriend en vierde haar verjaardag in de Chang Beer Bar in Ao Nang. Haar vriend besloot eerder terug te gaan naar het hotel. De vrouw en de Thaise gids besloten het feestje nog eventjes voort te zetten. Er was afgesproken dat de gids haar na afloop naar het hotel zou brengen. De vrouw belandde uiteindelijk in het ziekenhuis en gaf aan verkracht te zijn.

De gids is opgepakt maar later na het betalen van borgtocht weer vrijgelaten. Dit ondanks dat de gids op beveiligingsvideo’s werd herkend. Volgens de vader is zijn dochter drie dagen naar het voorval benaderd door de zuster van de gids en eigenaar van de Coconutbar. Zij probeerde haar om te kopen om de aanklacht te laten vallen.

De woordvoerder van het Thai's verkeersbureau gaf aan dat bepaalde feiten in het filmpje verdraaid zijn en hebben zelf ook een filmpje gemaakt met hun kant van het verhaal. De woordvoerder gaf in een officieel statement ook aan dat het nooit om verkrachting kon gaan. Dit omdat de vrouw en de gids eerder die avond samen hadden gedineerd en ze elkaar (dus) kende. De teller van dat staat in ieder geval een stuk minder hoog dan die van de Cees Koldijk.

De video heeft inmiddels al voor veel opschudding gezorgd en nu de video aan populariteit wint is de vraag wat er nu gaat gebeuren. Op allerlei reisfora zijn berichten door de vader geplaatst zowel op de Nederlandse als internationale sites om het verhaal onder de aandacht te brengen. Cees heeft in verschillende media aangegeven dat hij door zal blijven gaan totdat de man achter slot en grendel zit.