Minst toeristische Europese landen

Wil je ergens naar toe waar bijna niemand is geweest?  Maar dan zonder lange vlucht of hoge kosten. Ook in Europa kan je unieke reizen maken. Neem bijvoorbeeld Moldavië een van de minst toeristische landen ter wereld.

In welke Europese landen komen de minste toeristen: 

Moldavië

Moldavië is zonder twijfel het Europese land waar de minste toeristen komen. Op dit moment zijn het er rond de 10.000 per jaar. Er gaan naar het land geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland of België en tickets met stopover zijn best duur. Het goedkoopst kan je een lowcost ticket boeken naar buurland Roemenie en vanuit daar met de bus. Het land is heeft diverse kerken en kloosters en een mooie natuur. Voor toeristen worden o.a. wijntours georganiseerd. Eenmaal in Moldavië moet je natuurlijk ook een bezoek brengen aan de regio Transnistria. Een gebied dat zelf de onafhankelijkheid uit heeft geroepen.

Liechtenstein & San Marino

In de ministaatjes Liechtenstein en San Marino komen in aantallen gezien ook weinig toeristen. Maar als je dan bedenkt hoe klein deze landjes zijn dan zijn het er per vierkante kilometer toch wel veel. De meeste backpackers zullen geen reis plannen specifiek voor deze landen, zeker ook omdat beide landen relatief duur zijn. Ben je toch in de buurt maak dan uiteraard wel een tripje naar deze landen.

Wit Rusland

In Wit-Rusland komen minder dan 150.000 toeristen per jaar. Wit Rusland is niet zo makkelijk om naar toe te reizen, weinig mensen spreken Engels en je moet van te voren een visum regelen. Als beloning kan je hier dan wel wilde dieren zien die je elders in Europa niet meer tegen komt. Wit Rusland heeft ook interessante steden zoals Minsk en Brest. 

Macedonië 

Macedonië had minder dan 5 jaar geleden nog maar een kwart miljoen bezoekers, inmiddels zijn het er al drie keer zo veel. Toch is het nog steeds een van de minder bezochte landen in Europa. Vooral Skopje de historische hoofdstad en de aan het meer gelegen stad Ohrid zijn ontdekt door toeristen. Niet zonder reden want beide plaatsen zijn mooi en interessant. Er zijn echter nog een aantal andere mooie historische steden. 

Bosnië en Herzegovina

Net als Macedonië is Bosnië Herzegovina een bestemming in opkomst die niet lang meer in dit lijstje thuis zal horen. Ga dus vooral snel voor het te laat is. Vooral jongeren en interrailers zijn enthousiast over Sarajevo en Mostar.