De meest luxueuze manier van vliegen

Hoewel de meeste reizigers vaak voor het goedkoopste ticket gaan kun je jezelf ook als koning laten behandelen tijdens een lange vlucht naar het buitenland. Reis je first class dan krijg je zeeën van ruimte, zit je in aparte compartimenten, hoofdtelefoons met noice cancelling, uitgebreide menu’s,  pyjama’s en slippers, diner met kaviaar, garnalen eendenborst en noem het maar op. Uiteraard heb je ook je persoonlijke stewardess die je uitlegt hoe je bed met gigantische kussens en stoel in kunt stellen, zodat je tijdens de vlucht lekker kunt slapen in je bed of in je stoel van je favoriete film op een 32 inch scherm kunt genieten. Wie ooit eerste klas heeft gereisd is het er in ieder geval over eens dat je reis first class een stuk fijner verloopt.

Luchtvaartmaatschappijen proberen bij Economy Class zo veel mogelijk voorzieningen en diensten te schrappen om te kosten te drukken, maar bij first class gebeurt het tegenovergestelde. Volgens het International Air Transport Association komt dit omdat de upper-class passagiers ondanks hun minderheid goed zijn voor bijna één derde van de inkomsten van een luchtvaartmaatschappij!

Het is dan ook niet vreemd dat daarom met name de upper-class reigers van alle gemakken voorzien worden. Het is het snelst groeiende segment voor de  luchtvaartmaatschappijen. Emirates maakt de belofte bij veel eerste klas passagiers helemaal waar. Het is de enige maatschappij dat voor haar First Class passagiers douches aan boord aanbiedt op de A380 vloot.

Douches zijn nog niet eens de enige extraatjes die aangeboden worden. In 2009 is bij Swiss een first class geïntroduceerd waar passagiers een ruim bureau tot hun beschikking hebben dat om te bouwen is tot comfortabele eettafel voor twee. Voor die mensen die gezelschap willen tijdens de vlucht en het eten.

Lufthansa biedt luchtbevochtigers aan en wilde de eerste zijn die passagiers een stoel kon aanbieden, dat ook als ligbed gebruikt kon worden, in de first class van de 747 vloot.

Het maakt niet uit hoe luxueus het vliegen wordt, ook voordat de passagier vertrekt verwacht men extra service. Hier wordt dan ook uitvoerig aandacht aan besteed. Zo staan er in speciale wachtruimtes heerlijke hapjes klaar en bieden sommige luchtvaartmaatschappijen speciale beveiligingscontrole aan die extra snel kunnen verlopen. Tijd is immers geld voor de passagier.

Hieronder enkele voorbeelden van wat de luchtvaartmaatschappijen te bieden hebben.

Singapore Airlines

78-23-35 het klinkt een beetje als de afmetingen van een super model , maar we hebben het hier over de specificaties voor de eerste klas dat uitsluitend aangeboden wordt op de Singapore Airlines A380.

De afmetingen staan voor de lengte van het bed, grote van het TV scherm en de breedte van de zitting van de stoel (in inches). De volledig ingekapselde cabines, waar je kreeft als diner mag verwachten, heeft zachte bedden die voorzien zijn van handgestikt Italiaans leer.

Eenheden in het midden van de cabine kunnen gecombineerd worden om een tweepersoonsbed te vormen, ideaal voor de koppels onder ons!

Swiss

Wat heb je aan dure wijn en zeldzame Alpine kazen als je niemand hebt om ervan te genieten? Dat moeten ze gedacht hebben bij Swiss. De Zwitsers hebben een trend gecreëerd om superieure verstelbare stoelen te plaatsen in je cabine en heeft daarnaast genoeg ruimte om te kunnen dineren met z’n tweeën.

Als je lekker hebt gegeten, kunnen de muren aangepast worden voor extra privacy.

Emirates

De 14 eerste klas passagiers aan boord van de A380 kunnen zichzelf vijf minuten verwennen met een douche op 10 kilometer hoogte.  De badkamer is niet alleen voorzien van een douchecabine, maar ook van marmeren wastafel, spa en toilet artikelen en bergen zachte handdoeken. De on-board lounge biedt snacks, met natuurlijk kaviaar, terwijl de privé-suites elk voorzien zijn van een schuifdeur hun eigen gekoelde minibar, regelbare verlichting en toilettafel met spiegel.

Stoelen voorzien van massage elementen kan worden omgezet in een fijn ligbed met fijne zachte dekens. Dat is nog eens uitgerust en relaxed op je bestemming aankomen!

Etihad Airways

Etihad’s Diamond eerste klasse suites zijn ingericht voor de alleen reizende reiziger. De suites kunnen worden afgesloten met een stijlvolle schuifdeur. Hierachter bevind zich een 23 inch scherm voor entertainment. Het systeem staat vol spellen en de nieuwste films. Verder kun je zelf voor je hapje en drankje zorgen uit je persoonlijke mini-bar vanuit je lederen stoel. Wanneer je wilt gaan slapen kun je de stoel ombouwen tot 80 inch bed overgoten met zijde en katoenen dekbedden.

Wat was jouw meest luxe reis ervaring?