Pagina 2 van 6
Re: wat at jij al eens?
Geplaatst: 13 jan 2011 09:44
door Dexter
bolletjeom schreef:zag vandeweek ook een programma met een stukje over een restaurant in China met uitsluiten penis op het menu. van zo'n beetje alle denkbare dieren. in plakjes etc...werd er heel onpasselijk van

Je hoeft het ook niet op te eten, eraan likken is ook lekker

Re: wat at jij al eens?
Geplaatst: 13 jan 2011 09:56
door Jenny
ik ben TEGEN het eten van walvis, haaien, schildpad en zeepaardjes! (Of beter gezegd: beschermde beesten.)
maar als je het niet weet

Re: wat at jij al eens?
Geplaatst: 13 jan 2011 10:58
door Will
In China heb ik zo al wel wat gegeten
Schorpioen, slang, duizendpoot, hond, ...
Re: wat at jij al eens?
Geplaatst: 13 jan 2011 11:26
door Tikva
meelworm, sprinkhaan en wat ze nog meer op straat hebben in thailand. Spinkhaan is net als de fliesjes van de popcorn. Blijft tussen je tanden zitten.
Rauw kippenhart wou ik niet echt eten maar het dorpshoofd in laos had die kip speciaal geslacht.
Slakken in Marokko
oh en nijlbaars, dat was ook bij iemand thuis. Want de ggd had nog zo gezegd eet geen nijjlbaars dat is harstikke giftig, lust toch al geen vis.
Cavia, peru
Re: wat at jij al eens?
Geplaatst: 13 jan 2011 15:09
door zaratoestra
kippenpootjes gefrituurd (thailand)
kippekontjes (thailand)
kever (thailand)
kwal (jakarta)
en dan de usual darmen en maag soep in istanbul
stoofpotje van lever en ingewanden op kreta
rendier vlees in stockholm
soep met bonen van varkenshuid in Rome (op de menu lijst zag ik porkski staan, ik direct enthousiast omdat het varken was maar had niet door dat het porkskiN was. )
Op Bali alles van het varken, babi guling. Eetfestijn in de shop waar ik mijn tattoo laten zetten heb.
Ik wil gerust alles eten maar geen beschermde diersoorten,kat en hond hoeft ook niet, maar zeker nooit oog. Dat lijkt me zo vies.
Re: wat at jij al eens?
Geplaatst: 13 jan 2011 15:34
door Will
Wat is er eigenlijk zo speciaal aan lever en nieren bijvoorbeeld? Dat eten wij thuis wel vaker eigenlijk.
Als je pakweg konijn klaarmaakt, bereid je de lever en de nieren toch mee?
Re: wat at jij al eens?
Geplaatst: 13 jan 2011 15:57
door Jenny
Will schreef:Wat is er eigenlijk zo speciaal aan lever en nieren bijvoorbeeld? Dat eten wij thuis wel vaker eigenlijk.
Als je pakweg konijn klaarmaakt, bereid je de lever en de nieren toch mee?
Ik maak nooit een konijn, en ik vind lever gewoon niet lekker

Re: wat at jij al eens?
Geplaatst: 13 jan 2011 18:30
door kohraya
Je moet niet per sé naar verre oorden om gekke dingen te eten.
Ik heb thuis al zelf meelwormen, buffelwormpjes, krekels en sprinkhanen klaar gemaakt. Wel eerst even in de vriezer leggen. Anders springen ze uit je pan.
In Mexico maken ze de sprinkhanen met een soort olijfolie. Lekker snoepertje voor bij de TV. Maar vers hebben deze beestjes toch nog het meeste smaak. Meelwormen hebben vaag iets van appelchips.
Krokodil, kangoeroe, struisvogel, buffel, beverrat, gordeldier, cavia, kikker, en nog wat ongeïndentificeerde dieren hebben ook al op 't menu gestaan.
Het vieste vond ik de opgerolde slang op een prikker in Cambodja. Die moest ik zogezegd met huid en ingewanden op eten. ECHT goor

Schorpioen al zien liggen, maar nog niet geprobeerd.
En m'n vrouw at voor 't eerst mosselen toen ze mij leerde kennen terwijl ik dat met de kilo's eet

Re: wat at jij al eens?
Geplaatst: 13 jan 2011 18:37
door tom
wat is het heerlijk om vegetariër te zijn

Re: wat at jij al eens?
Geplaatst: 13 jan 2011 19:55
door bolletjeom
ik reageerde een stuk terug dat mijn moeder ook iets at maar er was een ander bericht tussen gekomen. ik bedoelde varkenshuid en niet schildpaddenvlees.
ik eet ook niets beschermds...als ik het weet...We aten ooit in Vietnam een verassings menu met heerlijke witte stukjes "vlees", bij navraag bleek het babyhaai

tja, wel lekker maar dus uit principe niet voor herhaling vatbaar.
cavia idd ook gegeten. wel erg vet om eerlijk te zijn. niet vies maar ook niet helemaal mijn ding.
In zuidafrika gewoond en daar is het niet vreemd om wild te eten. kudu was lekker. Struisvogel is erg lekker. zebra en impala is gewoon ok. olifanten bilotong (beefjerky) is niet echt tof.
krokodil heb ik ondertussen al in heel wat landen gegeten.
Elandvlees vond ik ook erg lekker. slak eet ik zo vaak mogelijk, heerlijk!
Re: wat at jij al eens?
Geplaatst: 14 jan 2011 11:00
door Karin.kamai
Mijn vriend heeft in Australie groen/rode mieren gegeten, gewoon van de grond plukken en in je mond stoppen. En krekels in Thailand. Ik ben een beetje een "insectofoob" dus mij niet gezien. Wel krokodil gegeten in Oz en hond in Vietnam (wisten niet dat dat het was, maar eerlijk gezegd was het erg lekker...)
Re: wat at jij al eens?
Geplaatst: 14 jan 2011 21:55
door bolletjeom
ohja, lemon mieren! Live,levend van de boom in ecuador
Re: wat at jij al eens?
Geplaatst: 15 jan 2011 00:04
door Nienke Krook
Ik heb wel ooit aan de kont van een mier gelikt (echt waar) in Australië, die smaakte naar citroen.... telt dat ook???
Re: wat at jij al eens?
Geplaatst: 15 jan 2011 00:16
door bolletjeom
hahaha....ik vind likken bijna viezer dan gewoon bijten.
Re: wat at jij al eens?
Geplaatst: 15 jan 2011 00:59
door Jenny
Dexter schreef:bolletjeom schreef:zag vandeweek ook een programma met een stukje over een restaurant in China met uitsluiten penis op het menu. van zo'n beetje alle denkbare dieren. in plakjes etc...werd er heel onpasselijk van

Je hoeft het ook niet op te eten, eraan likken is ook lekker

bolletjeom schreef:hahaha....ik vind likken bijna viezer dan gewoon bijten.
>:)

>:)
