Re: NL kroegen Cambodja
Geplaatst: 15 feb 2010 09:16
Ben het niet eens met alle negatieve reacties in dit onderwerp. Een nederlandse kroeg hoeft toch niet gelijk een heel lloret achtig gebeuren te zijn.
Vaak is het juist zo dat zo'n nederlander de kroeg ook gebruikt om lokale projecten mee te ondersteunen en werkgelegenheid en inkomsten te bieden aan lokale bewoners. Het mooist zou natuurlijk zijn als de lokale mensen zelf het startkapitaal hebben om een restaurant of kroeg te beginnen waarmee je ook de reiziger trekt die niet bij een straatstalletjes eet. Maar als dat kapitaal er niet is kan je echt veel beter een een kroeg of restaurant door een westerling (eventuele met lokale partner) hebben dan van een grote firma.
Heb dit vaak genoeg gezien helaas voor de schrijver van dit verhaal niet in Cambodja.
Mijn eigen oom is pas verhuisd naar Bali om daar zijn eigen restaurant te beginnen. Hij komt al vele jaren op Bali (en Surabaya etc) en werkt dan ook voor de Horecaschool daar (en in Surabaya) die mensen uit Indonesie helpt om stageplaatsen in Nederland te krijgen.
Hij begint echt geen friet van piet hoor. Zo zijn er genoeg restaurant in handen van een Nederland waarvan je het echt niet zou weten omdat ze gewoon een westerse keuken hebben.
Vaak is het juist zo dat zo'n nederlander de kroeg ook gebruikt om lokale projecten mee te ondersteunen en werkgelegenheid en inkomsten te bieden aan lokale bewoners. Het mooist zou natuurlijk zijn als de lokale mensen zelf het startkapitaal hebben om een restaurant of kroeg te beginnen waarmee je ook de reiziger trekt die niet bij een straatstalletjes eet. Maar als dat kapitaal er niet is kan je echt veel beter een een kroeg of restaurant door een westerling (eventuele met lokale partner) hebben dan van een grote firma.
Heb dit vaak genoeg gezien helaas voor de schrijver van dit verhaal niet in Cambodja.
Mijn eigen oom is pas verhuisd naar Bali om daar zijn eigen restaurant te beginnen. Hij komt al vele jaren op Bali (en Surabaya etc) en werkt dan ook voor de Horecaschool daar (en in Surabaya) die mensen uit Indonesie helpt om stageplaatsen in Nederland te krijgen.
Hij begint echt geen friet van piet hoor. Zo zijn er genoeg restaurant in handen van een Nederland waarvan je het echt niet zou weten omdat ze gewoon een westerse keuken hebben.