Toelating Australië met strafblad?

Stel hier al je vragen over Australië. Van budget tot visums en van campers huren tot aan de beste stranden.
Jeffrey90, (0 reizen, 8 berichten)
15 dec 2010 21:12
goeie dag,

ik en een vriend van mij willen naar australie.. ik heb mijn whv al binnen.. alleen mijn reisgenootje heeft een strafblad voor bedrijging en mishandeling klinkt heel ernstig maar stelt niets voor.. weet er iemand of je een whv krijgt en als je liegt over je strafblad er een grote kans is dat je eruit gevist word bij de douane in australie ?

bjorn86, (0 reizen, 12 berichten)
16 dec 2010 17:33
Hallo jeffrey,

ALs je aangeeft dat je een strafblad hebt, dan moet jijzelf contact opnemen met de ambassade. Deze zal dan vragen naar alle papieren van deze zaak. Zoals wat was de aanklacht, wat was de straf etc. Als hij deze papieren niet meer heeft zal hij die moeten regelen via het gerechtshof waar hij veroordeeld is. Deze papieren zul je naar het engels moeten vertalen.

Na het sturen van deze gegevens zal de ambassade beslissen of hij wel of geen visum krijgt. Als de straf en de aanklacht niet veel voorstelt is de kans groot dat hij gewoon een visum krijgt. Wat hierbij ook een grote rol speelt is hoelang de "misdaad" geleden is. Echter gaat hier wel veel tijd inzitten voor dit goed gekeurd kan worden.

Mocht je niet aangeven dat je een strafblad hebt en ze komen daarachter op vliegvield na aankomst, dan wordt je meteen op het vliegtuig naar huis gezet.

Hopelijk heb ik je enigzins kunnen helpen met de informatie en wens jullie verder nog veel succes met de voorbereidingen.

Groetjes,

Björn

Avatar gebruiker
Moira, (0 reizen, 1031 berichten)
19 dec 2010 10:30
Nog erger is dat als je het niet opgeeft dat je gelijk 3 jaar Australie niet meer in mag. Dus ik zou gewoon eerlijk zijn van tevoren en daar papieren van overleggen.

Larissa Laus, ( reizen, berichten)
19 dec 2010 14:21
Een ding, lieg nooit!!!! Denk niet dat ze er niet achter komen want ze weten heel goed wie en wat hun land binnen wil komen. Ik zou zeggen probeer gewoon op een eerlijke manier je WHV aan te vragen. Wees heel open, daar verdien je het meeste mee. Als het vergrijp niet heel ernstig is zoals je beschrijft willen ze je misschien wel toelaten. Ik ken mensen die met een strafblad een WHV hebben gekregen.

Gerelateerde onderwerpen


Keer terug naar Australië