suriname ervaring?

Stel hier al je vragen over Zuid- of Midden Amerika. Van koukleumen in Patagonie tot zwemmen in het tropische Belize. En van de stranden bezoeken in Brazilië tot vulkanen spotten in de Costa Rica.
Avatar gebruiker
bolletjeom, (0 reizen, 12208 berichten)
31 okt 2006 19:32
hallo

we denken er over om onze reis in Zuid-Amerika te beginnen in Suriname. Nu lijkt het vrij lastig om vanuit Suriname, over land, naar een ander land te komen

heeft iemand hier ervaring mee?

en wie weet welke maatschappij goedkoop vliegt vanuit nederland of een gespecialiseers burootje die dit soort dingen weet.
Met een flinke surinaamse bevolking in Nederland zijn wij vast niet de eerste die ( voor weinig) die kant op willen :wink:

groetjes rudi

Avatar gebruiker
hariejak, (0 reizen, 326 berichten)
01 nov 2006 14:45
ik kan je niet veel vertellen, sorry.

Maar ik weet dat vrienden van mij de Martinair aanbiedingen altijd in de gaten houden voor vluchten naar Suriname.
Misschien heb je daar iets aan

groetjes jeroen

Avatar gebruiker
bolletjeom, (0 reizen, 12208 berichten)
02 nov 2006 12:05
SJEF SCHREEF

Hallo Rudi en Jeroen,

heel toevallig kwam ik op around the globe waarop jullie vraag over suriname
ervaringen.
Ik heb ca. 25 jaar geleden een jaar (1974) als militair daar mogen vertoeven
dus mijn ervaringen zijn enigzins gedateerd maar wellicht toch waardevol. Ik
ben er helaas nooit meer terug geweest maar wie weet wat de toekomst brengt.

Zoals jullie al vermoeden is naar het zuiden (Brazilie) reizen vanuit
Suriname ondoenlijk of je moet willen lopen dwars door de bush/jungle. De
enige 2 mogelijkheden zijn oostwaarts naar Brits Guyana of westwaarts Frans
Gyuana (het is overigens onvoorstelbaar hoe frans de sfeer daar is) Brits
Guyana ken ik verder niet. Je kunt naar beide kanten over goed berijdbare
geasfalteerde wegen.

Indien de mogelijkheid er is kan ik jullie in elk geval aanraden om onder
leiding van hetzij een indiaan of bosneger in Suriname een tocht door de
jungle te maken van 7 a 10 dagen. Heb ik destijds als militair meerdere
malen gedaan en elke keer vollop van genoten. Het bos aldaar is zeker ook 's
nachts een ongelooflijke ervaring. Realiseer je wel dat de afstand die
gemiddeld per dag loopt ergens rond de 7-8 km maximaal ligt. Sneller kan
echt niet. Als stoere hollandse knapen van 20 jaar destijds dachten wij dat
dat wel kon maar bij de eerste trip bleek dat het gewoon niet lukt. Maar een
weekje bush kan ik je van harte aanbevelen. Let wel op de juiste kleding en
het gebruik van een kapmes, maar dat is aan te leren. Mochten jullie iets
dergelijks overwegen, laat het maar weten, zal ik eens nazien wat nog
handige zaken zijn om voor een dergelijk uitstapje aan te schaffen.

Ik weet niet hoe jullie ervaringen zijn met muskieten (mampiertjes genoemd
in Suriname) maar in Suriname hadden wij er tijdens het natte seizoen nog al
knap last van met name in en rond Nickerie. Destijds kochten wij daar tegen
Flypel, ik weet niet of dat nog verkrijgbaar is, dat stonk enorm, geen
wonder dat de beestjes wegbleven.

Wellicht dat je nog wat wetenswaardigheden vind op de site van Trissers:
www.trisonline.nl en www.tris.nl

Ik wens jullie een voorspoedige reis en behouden terugkeer.

Groeten
Sjef

Avatar gebruiker
bolletjeom, (0 reizen, 12208 berichten)
02 nov 2006 12:08
Dag Sjef

bedankt voor je mail! reis info is niet snel oud......veel mensen denken al
dat info van 2 jaar geleden oud is. Als het over Visa gaat, dan is het
belangrijk hoe oud je kennis is. Maar een land zelf met zijn
bezienswaardigheden en gebruiken beweegt niet zo snel ;-)

Wat ik wilde vragen:
Is Frans Guyane leuk?

groetjes rudi

Avatar gebruiker
bolletjeom, (0 reizen, 12208 berichten)
02 nov 2006 12:10
SJEF SCHREEF

Hai Rudi,

Wat betreft frans Guyana, wij hebben toen met een man of 5-6 enorm
genoten van een 10-daags verblijf aldaar (Cayenne, hoofdstad). Maar dat was
natuurlijk als knapen van om en nabij de 20 anders als op latere leeftijd
het geval zal zijn. Maar de sfeer was in elk geval, ook bij de bevolking,
prima. Overigens ligt dan ook de europese ruimtevaartbasis in Courou binnen
bereik om eens te bezoeken.

Hieronder een link waarmee je wellicht je voordeel doet in Suriname als je
wat historische achtergronden wilt weten.

http://www.troon.org/articles/suriname-kans.html

(Citaat uit artikel, te vinden onder hierboven vermelde link).
Tegenwoordig wordt Suriname ook steeds meer en meer als toeristisch land
ontdekt. Ik krijg regelmatig per e-mail vragen over Suriname. Deze personen,
vaak Amerikanen, willen dan graag wat informatie over Suriname, omdat ze er
naar toe op vakantie willen. In Suriname en ook in Nederland wordt op deze
behoefte ingespeeld. Het is mogelijk om georganiseerde reizen naar Suriname
te boeken en om dan met name het binnenland van Suriname te bezoeken.

Ik ben er zelf helaas nog niet naar toe geweest, maar ik heb van vele mensen
mogen vernemen, dat het bezoeken van het Surinaams binnenland zeker de
moeite waard is. Het is er ongelooflijk mooi en er is ook nog pure natuur
aanwezig. Er zijn unieke planten- en diersoorten in dat gebied, de lucht is
er zo schoon en het bestaan van de drukke wereld is daar totaal niet
merkbaar. Er zijn zelfs gebieden, waar nog nooit een mens voet heeft gezet.
De Surinaamse regering is zich hiervan ook bewust en heeft gelukkig
natuurreservaten aangewezen. Voor een foto-impressie van het binnenland
verwijs ik naar de foto's van de pingo site, die mijn collega heeft gemaakt
tijdens zijn reis door het Surinaamse binnenland.


Sjef

Avatar gebruiker
Erik, (0 reizen, 8985 berichten)
02 nov 2006 14:51
Kunnen we sjef niet gestrikt krijgen voor Around The Globe?? :)

Avatar gebruiker
hariejak, (0 reizen, 326 berichten)
02 nov 2006 23:02
Ik was de stemwijzer ( of was het kieskompas?) aan het invullen...en tegen wat voor reclame blokje kijk ik aan????

"Vakantie in suriname???hier alle info!"
www.suriplein.com

dus toen dacht ik aan jou :wink:

Sjef Smeets, (0 reizen, 2 berichten)
03 nov 2006 16:45
Hallo Rudi en Jeroen, ik bezocht vandaag nog even jullie 'bolletjeom.nl' en las daar jullie reisplannen nog eens door. Ik krijg van jullie bericht van 25 oktober enigzins de indruk dat je keuzes moet maken tussen noord/midden amerika en zuid amerika. Maar waarom niet reisdeel 2 laten volgen door een reisdeel 3? zodat je geen keuze hoeft te maken maar alleen meer tijd hebt om te genieten? Jullie zullen p je eerste reis ongetwijfeld ook plaatsen bezocht hebben die je met pijn in je hart weer moest verlaten maar die vind je, denk ik, in Zuid Amerika nog veel meer. Enkele jaren terug voor mijn werk een weekje in de grote stad Sao Paulo geweest. En dus een beetje Brazilie geproefd. Nou ik kan jullie zeggen dat er na mijn Suriname tijd weer een klein schuertje in mijn hart bijgekomen is. De Braziliaanse bevolking is bijzonder hartelijk en aardig.
Ik denk als je Zuid Amerika wilt doen dat je daar gewoon alle tijd voor moet nemen. Zoveel verschillende culturen en volkeren. En waar je ook start, zorg in elk geval dat je een stukje ongerepte oerwoud voor een weekje kunt meemaken (en dan niet via een georganiseerde trip) en ga zelf op zoek naar een vertrouwde mogelijkheid. En met vertrouwd bedoel ik meer iemand die het oerwoud kent en zijn gevaren (want die zijn er ook altijd).

En heb je behoefte aan snelle informatie: wat ik weleens voor de gezelligheid doe is "skypen". Ik weet niet of je dat kent maar gaat kosteloos via internet en over de hele wereld. De enige investering is een koptelefoon met microfoontje. Op die manier kun je met heel veel (lokale) mensen in kontakt komen die je informatie kunnen geven over bv de weersgesteldheid in een bepaalde preiode van het jaar of de infrastructuur in de regio waar jullie naar toe willen. (Een laptop mee op reis heeft ook dan zijn voordelen).

Nogmaals: het oerwoud moet je doen!

Groeten Sjef

Sjef Smeets, (0 reizen, 2 berichten)
03 nov 2006 16:51
evanerp schreef:Kunnen we sjef niet gestrikt krijgen voor Around The Globe?? :)


Goedendag meneer, mevrouw Van Erp.
Het zou best kunnen dat je me gestrikt kunt krijgen maar ik zou persoonlijk niet direct weten wat mijn bijdrage aan Around the Globe zou kunnen zijn. :o Maar als je behoefte aan informatie hebt waarvan je denkt dat ik daar in kan voorzien: "feel free and ask". :wink:
Groet Sjef

Avatar gebruiker
Erik, (0 reizen, 8985 berichten)
03 nov 2006 18:27
Sjef Smeets schreef:
evanerp schreef:Kunnen we sjef niet gestrikt krijgen voor Around The Globe?? :)


Goedendag meneer, mevrouw Van Erp.
Het zou best kunnen dat je me gestrikt kunt krijgen maar ik zou persoonlijk niet direct weten wat mijn bijdrage aan Around the Globe zou kunnen zijn. :o Maar als je behoefte aan informatie hebt waarvan je denkt dat ik daar in kan voorzien: "feel free and ask". :wink:
Groet Sjef


*Kuch Kuch * Het is meneer :) Nou ik zoek nog een Zuid Amerika expert iemand die het leuk vind om zijn reistips en adviezen te delen met andere reizigers en die zo af en toe eens hier wat over wil schrijven of vragen wil beantwoorden in het forum. De tijd die je er aan besteed is geheel vrijblijven als je toezegt om mee te helpen. Dus wie weet is het wat voor jou?

Avatar gebruiker
bolletjeom, (0 reizen, 12208 berichten)
04 nov 2006 12:10
#hariejak:
Leuke link! bedankt voor de tip!

# Sjef
Oerwoud klinkt heel goed! we zouden misschien er zelfs wel vrijwilligerswerk willen doen. Ergens in een klein en afgelegen dorpje.

tja, de keuze voor Zuid alleen of ook Midden...en jouw optie voor een reis DEEL 3.
Als we het nu niet doen dan bestaat de kans dat deel 3 er nooit van komt. We zijn nu 33 en 37 jaar oud. hebben onze "carriere" al met 2 jaar onderbroken en gaan dat zo voor nog eens ruim een jaar doen. Als we terug komen zijn we 36 en 40. Met een gat op je CV waar je U tegen zegt. We zitten nu al niet in het segment met de top salarissen maar dan worden we dus waarschijnlijk echte "arbeiders".
Kijk, En ga op dat soort salarissen dan maar weer eens zo'n reis sparen. Dan ben je een aantal jaar zoet.

Wij hebben de vorige keer 5000 euro appart gehouden voor bij thuiskomst. En dat heb je echt nodig! verhuiskosten, borg, het duurt een paar weken voor je een baan hebt, Je neemt weer allerlei abonnementen waar je aansluitkosten betaald etc.
Die eerste 2/3 maanden terug zijn duurder dan normale maanden thuis. En dat startbedrag alleen al is voor ons 6 a 7 maanden sparen. Vandaar dat we er over denken om het in 1 reis te proppen.
Maar kwaliteit boven kwantiteit voor ons!
mocht het niet haalbaar zijn, dan doen we Midden-amerika inderdaad eens een andere keer.

die skype tip is ook een goede trouwens!
en...laptop.....aaaiiii...ik wilde er inderdaad 1 mee nemen maar had net ( na alle voor en nadelen afgewogen te hebben ) op het nippertje besloten het niet te doen. maar er is nog steeds twijfel


groetjes rudi

Gerelateerde onderwerpen


Keer terug naar Zuid / Midden Amerika