rondreis egypte

Veel bruikbare reizigers tips voor Israël, Jordanië en Egypte. Toch nog een vraag, stel deze gerust in het forum en laat de kenners je helpen bij je reis.
Avatar gebruiker
Janneke, (0 reizen, 246 berichten)
17 jul 2009 10:16
We denken erover om in november 2 weken naar egypte te gaan. Daar willen we duiken combineren met een korte rondreis. Wat het duiken betreft heb ik hier al goede info gevonden, nu de rondreis nog. We houden niet van groepsreizen dus de vraag is het goed te doen om zelfstandig rond te reizen? Kun je bijvoorbeeld een auto huren of met bus/trein reizen? En wat zijn de hoogtepunten die je in 1 week moet/kunt bezoeken? Woestijn of steden, piramides en tempels?
En heeft iemand enig idee van de kosten? Ik las hier al bij 'alles over' dat het voor 20€ pp per dag wel moet lukken. Nu hoeven we dit keer niet extreem budget te reizen dus dat moet wel goed komen lijkt me.

Avatar gebruiker
jaydee, (0 reizen, 932 berichten)
17 jul 2009 10:44
het ligt volgens mij een beetje aan de situatie in het land maar je kan lang niet altijd overal op eigen vervoer naar toe.

Nou weet ik ook niet waar je gaat duiken, maar als je dat een week doet heb je nog maar 1 week over om iets voor jezelf te doen. Das niet echt veel dus wordt het waarschijnlijk Luxor en Cairo/Gizeh. Is mega toeristisch maar dat wil je toch zien als je in Egypte bent. Die dingen zijn ook prima zelf te doen. Verder van de begaande paden kan volgens mij niet zo maar zelfstandig.

Robin, (0 reizen, 232 berichten)
17 jul 2009 11:32
Hoi,

Zelf rondreizen is heel goed mogelijk. Omdat je weinig tijd hebt kan je altijd een tour van een dag of paar uur boeken (bijvoorbeeld voor Abu Simbel of de beklimming van Mt. Sinai). Onze ervaring is dat reizen met trein en bus heel goed te doen is. Als je zelf een auto huurt moet je voor een aantal stukken toch in hetzelfde konvooi als alle bussen en andere auto's reizen, dus kan je net zo goed de bus nemen. Om tijd te besparen kan je ook de nachtbus/trein nemen. Wij zijn bijvoorbeeld met de nachtbus vanuit Sinai naar Luxor gegaan en met de nachttrein vanuit Luxor naar Cairo.

Je kan eigenlijk niet in Egypte geweest zijn zonder de pyramides te bekijken. Gecombineerd met het nationaal museum in Cairo, een moskee en een markt ben je wel een dag of 2-3 kwijt. Luxor was ook leuk, je kan daar met de fiets valley of de kings/queens etc. te bekijken. Aswan en Abu Simbel zijn ook mooi, maar is misschien te ambitieus voor de tijd die je hebt. Woestijn heb je in meer landen, dus dat hebben wij overgeslagen.

WIj hebben voor 2 personen €37 per dag uitgegeven (dus €18,50 pp). Vooral de toegang tot sights is duur.

Avatar gebruiker
bolletjeom, (0 reizen, 12208 berichten)
17 jul 2009 11:36
Een aantal jaar geleden stond Egypte ergens op mijn lijstje " hoef ik niet zo nodig naar toe". Maar nu komt ie toch voor op mijn wensenlijst. Vooral de combi cultuur en duiken is leuk in een vakantie bestemming. Wie weet...binnenkort

Dat rijden in convooi daar had ik over gehoord. Dan is een bus idd net zo handig lijkt me.

Avatar gebruiker
Tikva, (0 reizen, 5201 berichten)
17 jul 2009 12:55
Wij hebben in 2004 egypte in 17 dagen gedaan en het hele land doorgesjeesd incl nog een duikcursus. 14 dagen is lang genoeg om bijvoorbeeld Hurghada (om te duiken), Luxor en Cairo te doen. Duiken is erg mooi en de piramides moet je gewoon een keer gezien hebben. Zelf vond ik Luxor en omgeving echt wel indrukwekkend.

Zie eventueel mijn website

http://marceltikva.blogspot.com/search/label/Egypte

We hebben alles gewoon met de bus gedaan, en het stuk tussen cairo en Luxor met de trein. Goed te doen hoor!

Avatar gebruiker
bolletjeom, (0 reizen, 12208 berichten)
17 jul 2009 13:11
@tikva
ik had eigenlijk niet zo door dat je zoveel van Egypte kan zien in zo weinig tijd (net je verhalen gelezen). Heb je nog enig idee wat reizen op deze manier jullie ongeveer gekost heeft? Per dag of in totaal (met of zonder duiken)

Avatar gebruiker
Tikva, (0 reizen, 5201 berichten)
17 jul 2009 13:33
@rudi ik weet nog dat we Egypte echt heel goedkoop vonden, we hadden voor het zelf rondreizen 20 euro p.p. gebudgeteerd maar daar kwamen we lang niet aan. Terwijl we toch een taxi hebben gehuurd hebben enzo. Gokje dat we 15 euro p.p. per dag kwijt waren voor het zelf rondreizen.

In Hurghada kan ik niet echt zeggen omdat we toen gedoken hebben en 5 nachten accomodatie bij de vlucht in hadden zitten.

Ik heb de exacte kosten nog achterin onze reisgids staan dus dan moet ik vanavond even kijken als ik thuis ben.

Robin, (0 reizen, 232 berichten)
17 jul 2009 16:50
Eén waarschuwing: Wij vonden de bezienswaardigheden in Egypte erg indrukwekkend en hebben er een leuke tijd gehad, maar als je zelf rondreist moet je je wel instellen op redelijk wat 'hassle' van mensen die je naar hun guesthouse willen hebben, je een tour willen verkopen etc. en ze kunnen behoorlijk aanhoudend zijn in Egypte. Gewoon negeren, nergens op ingaan en zelf bij guesthouses naar binnen lopen is mijn advies.

Egypte is verder wel erg toeristisch, maar de combinatie van zon, zee, strand, goedkoop duiken, indrukwekkende tempels, en de goedkope vliegtickets maakt het een bestemming die het overwegen zeker waard is.

Avatar gebruiker
Tikva, (0 reizen, 5201 berichten)
17 jul 2009 20:10
@ budget.
Wisselde heel erg per dag de ene keer maar 20 euro (met 2 personen) een andere dag weer 50 euro. Komt omdat we bijv hotel en taxi's vooruit hebben betaald. Zal toch net iets meer zijn geweest dan 15 euro maar zeker minder dan 20 p.p.p.d.

We hebben ook alle entree prijzen opgeschreven en die zijn wel echt gestegen.
Bijv p.p. Gizeh was toen 15 pond en valley of the kings 25 pond. Wikitravel geeft nu al Gizeh 60 pond kost en valley of the kings 70 pond

Avatar gebruiker
Tikva, (0 reizen, 5201 berichten)
18 jul 2009 23:24
Heb je gezien dat KLM nu een actie heeft. Boeken voor 17 aug dan een retourtje Cairo voor 252,-

Avatar gebruiker
Janneke, (0 reizen, 246 berichten)
20 jul 2009 09:25
Bedankt voor alle tips. Ik ga deze week een ticket boeken. Waarschijnlijk willen we eerst naar Caïro en Luxor en dan met de ferry naar Sharm el Sheikh om te gaan duiken in Dahab. Ik weet dat we ook in Hurghada kunnen duiken maar we denken dat Dahab wat minder toeristisch en relaxter is. Ik heb een ticket gevonden A'dam-Caïro, Sharm el sheikh-Caïro-A'dam voor ongeveer 270 euro. Voordeel is dat we niet zo op ons budget hoeven te letten, dat is weer eens wat anders na onze wereldreis.

Groetjes,
Janneke

Avatar gebruiker
Janneke, (0 reizen, 246 berichten)
08 sep 2009 20:38
Toch nog even een vraagje. We hebben een vlucht Luxor - Sharm el sheikh geboekt om vandaar naar Dahab te gaan om te duiken. Heeft iemand ervaring met duiken in dahab met Mirage Village hotel/Mirage Divers? Wie is er onlangs in Dahab geweest wat zijn redelijke prijzen voor duiken? Mirage biedt een pakket 5 overnachtingen incl ontbijt (double room, ensuite, balkon) en 3 dagen duiken (6 duiken) + retour airport Sharm el Sheikh voor 290€ pp. Lijkt mij een goede deal. Maar ik hoor graag of er nog iemand tips heeft.

Verder iemand nog tips voor Caïro of Luxor? Hotel, tripjes etc die niet in de reisgidsen staan?

Groetjes,
Janneke

Avatar gebruiker
Jenny, (0 reizen, 6007 berichten)
08 sep 2009 22:34
Duiken in Dahab kan goedkoper, maar het kan ook duurder.

Zelf ben ik helemaal weg van Inmo Divers (http://www.inmodivers.de), en daar betaal je voor een vergelijkbare kamer 5x 27 plus 108 euro voor de duiken is 243 euro per persoon. De prijs van vervoer is ongeveer 30 euro gedeeld door het aantal mensen in de bus, wat in de praktijk meestal betekent dat je voor nog geen 10 euro in Dahab komt. Ik ben in deze berekening uitgegaan van de duurste kamer, maar als je bv geen eigen balkon wilt ben je alweer goedkoper uit.

Qua tips voor het binnenland:

Bij Luxor ligt de vallei der edelen, welke minder touristisch is als de vallei der koningen en koninginnen. Er zijn minder thombes, maar de thombes die er zijn zijn heel goed bewaard en zijn zeker de moeite waard. Het is soms even zoeken naar iemand om je binnen te laten, maar over het algemeen is dat geen probleem. De prijzen liggen ook lager, al verwacht een bewaker wel een fooitje als je foto's maakt. Dat is hier nl toegestaan, mitst je geen flitser of statief gebruikt.

Probeer in Luxor trouwens op de westbank te verblijven, veel leuker en authentieker! Er gaat een boot naar het touristische oosten, zowel een ferry als een kleine boot die je kan charteren, en dit kan tot 's avonds laat.

Cairo vond ik ook een geweldige stad. Huur een auto (met chauffeur) en laat je rondrijden naar de piramides, ook de minder bekenden. Bij sommige priamides waren we gewoon alleen, echt super!!!!

Avatar gebruiker
Maaike T, (0 reizen, 297 berichten)
08 sep 2009 22:38
En wat Cairo betreft:
Wij hebben een aparte stedenreis naar Cairo gemaakt (4 t/m 13 jan. 2008). Onze ervaringen in de vorm van een reisverslag, foto's en een lijst met div. tips staat op onze (niet comm.) site: http://www.bjusterbaarlik.nl/website_cairo/index.htm

In 2004 hebben we een Nijlcruise gemaakt (o.a. Luxor). Staat ook op onze site: http://www.bjusterbaarlik.nl/website_egypte/indexA.htm

Dahab ken ik niet, maar je zou hier eens kunnen kijken:
http://www.egypteforum.nl/index.php?sid ... 4e1413aad4

Avatar gebruiker
Janneke, (0 reizen, 246 berichten)
12 nov 2009 12:09
Iemand nog goede tips voor een ho(s)tel in Luxor? Hoeft niet mega-goedkoop te zijn - zo tussen de 20-35€ voor een 2 pers. kamer. Zwembad zou relaxed zijn maar ik weet niet of dat haalbaar is voor die prijs.

Janneke

Gerelateerde onderwerpen

Volgende

Keer terug naar Israël, Jordanië en Egypte