Reisverzekering

Altijd al willen weten of het mogelijk is om de reis te maken die je al jaren wilt gaan doen met het budget die je voor ogen hebt? Of wil je weten welke verzekering het beste bij jouw reis past?
sniffertje, (0 reizen, 53 berichten)
15 jun 2010 10:25
Wij gaan een jaar op wereldreis en zijn momenteel nog druk bezig met het uitzoeken van een juiste verzerkering. We gaan niet werken in het buitenland, maar willen wel af en toe gaan parachutespringen, raften etc. :

Opties tot nu toe:
- Ohra , ongeveer 120 euro per jaar, geen ongevallendekking / geneeskundige kosten bij gevaarlijke sporten
- Special Isis, ongeveer 1200 euro per jaar, dekt volgens mij alles
- Europeesche, ongeveer 900 euro per jaar, geen ongevallendekking bij gevaarlijke sporten wel geneeskundige kosten
- Rabobank, ongeveer 700 euro per jaar, geen ongevallendekking bij gevaarlijke sporten wel geneeskundige kosten

Zijn dit nu echt de grootste verschillen over het wel of niet dekken van gevaarlijke sporten of zien wij iets over hoofd wat bij de Ohra ook niet gedekt is.

We zaten nu zelf te bekijken, misschien gewoon de Ohra afsluiten en mochten we bijvoorbeeld gaan parachutespringen of raften en we willen ons verzekeren of indien mogelijk daar verzekeren of een tijdelijke reisverzekering afsluiten die dat wel dekt. Ik vraag me uberhaupt alleen af of dat wel mag een tijdelijke reisverzekering afsluiten wanneer je al weg bent.

Zijn er nog meer opties die wel gevaarlijke sporten dekken en overige zaken maar goedkoper zijn dan bovenstaande?

Waarom eigenlijk niet gewoon een standaard doorlopende reisverzekering die gevaarlijke sporten dekt, er zit een termijn aan van 180 dagen, maar wordt hier eigenlijk wel naar gekeken en hoe wordt dat dan bekeken?

Avatar gebruiker
bolletjeom, (0 reizen, 12208 berichten)
15 jun 2010 10:31
die ohra verzekering mag je toch 365 dagen per jaar op weg?
En ik ben er ook vrij zeker van dat ze een module hebben die gevaarlijke sporten dekt.
Vind hem trouwens duur. 120 euro. ik betaal 90 euro voor de permanente doorlopende verzekering van de ohra.

Een tijdelijke verzekering afsluiten als je weg bent is lastig en daarnaast mag je nooit 2 verzekeringen tegelijk hebben lopen. (en dat kanheel lastig zijn als er iets te claimen valt!)
Ter plekke kun je je vaak extra verzekeren als je rare dingen wilt doen. Weet je heel zeker dat de ohra geen mogelijkheid heeft om extreme sporten te dekken??

sniffertje, (0 reizen, 53 berichten)
15 jun 2010 10:54
Heb nu diverse keren gebeld en ze geven aan dat gevaarlijke sporten totaal niet gedekt worden en dat je daar ook niet apart voor kunt verzekeren.

Zojuist zag ik op het forum ook nog een bericht staan van iemand anders dat centraal beheer het wel dekt, maar die dekken het ook niet, zowel niet voor de ongevallen dekking als voor de geneeskundige kosten.

Zit inderdaad erg te twijfelen, heb ik aan Ohra of Centraal beheer voldoende en verzeker ik indien nodig de gevaarlijke sporten apart of ga ik toch voor een bijna 10 x zo dure verzekering en dat het dan wel gedekt is.

Heeft er iemand ervaring met het afsluiten van een verzekering bij het uitvoeren van "gevaarlijke sporten" in het buitenland.

Avatar gebruiker
Ron, (0 reizen, 1218 berichten)
15 jun 2010 16:37
ik heb een special isis verzekering en betaal maar 634.25 per jaar. dat is incl poliskosten
heb de super wereld dekking, en die dekt dus ook adreline sporten.

dus zou hier toch nog eens naar kijken.

sniffertje, (0 reizen, 53 berichten)
16 jun 2010 11:23
Hoi Ron,

Die 635 euro klopt inderdaad, dat is voor 2 personen dus meer dan 1200 euro. Terwijl de Ohra of Centraal beheer maar iets meer als 120 euro is.
Dit is een verschil van meer dan 1000 euro is natuurlijk wel erg groot.
Daarom de vraag zijn er andere goed mogelijkheden om dit gat op te lossen, en zien we misschien nog meer zaken over het hoofd die dit prijsverschil tussen ohra en jojo veroorzaken?

Avatar gebruiker
jorieke, (0 reizen, 47 berichten)
16 jun 2010 11:47
Sniffertje, als je meer komt te weten hierover en tot een goede keuze bent gekomen zou je het dan willen laten weten?

Mijn vriend en ik gaan per eind september ook een jaar op reis en zitten dus nu ook naar verzekeringen te kijken... Maar het is hier echt een beetje dat je door de bomen het bos niet meer ziet..

Avatar gebruiker
bolletjeom, (0 reizen, 12208 berichten)
16 jun 2010 11:49
ik persoonlijk vind helemaal niets mis met OHRA
Joho (toch?) verzekering heeft als voordeel dat je langer weg mag zijn dan 365 dagen. De ohra doet daar echter niet al te moeilijk over. én... je mag erbij werken.
Dat is zo'n beetje het verschil. Bij een ohraverzekering mag je niet werken en moet je echt op vakantie zijn. Dus je nergens in schrijven of lang op 1 plek blijven hangen voor bijv (vrijwilligers)werk

Avatar gebruiker
Tikva, (0 reizen, 5203 berichten)
16 jun 2010 12:47
Ohra heb je trouwens naast je reguliere nederlandse ziektenkosten verzekering. Ik weet niet uit mijn hoofd maar sommige van die andere die je noemt zijn volgens mij in plaats van je nederlandse ziektenkostenverzekering.
Wat uiteraard alleen handig is al je de NLD verzekering ook echt op mag zeggen, (niet ingeschreven blijft in nld etc)

Avatar gebruiker
Ron, (0 reizen, 1218 berichten)
16 jun 2010 15:01
hey sniffertje,

ja dat klopt dat je dan meer dan 1200 voor 2 personen kwijt bent. voor mij is deze verzekering de goeie keuze omdat ik in nl nu niet meer sta ingeschreven en dus ook geen nl ziektekosten meer betaal.
mocht je wel in nl staan ingeschreven en je dus ziektekosten betaald, dan is deze verzekering geen goeie optie.
want dan heb je een deel dubbel verzekerd.

sniffertje, (0 reizen, 53 berichten)
17 jun 2010 10:19
Oke, dat is helder, echter heb ik nog 2 brandende vragen:

Als je een "gevaarlijke sport" doet kun je deze dan verzekeren waar je hem doet?

Hoe zit het als de gemeente je uitschrijft en dus in het register komt te staan in Den Haag of zo kun je dan wel bij Ohra verzekerd zijn. Wij willen wel gewoon ingeschreven blijven staan, maar je weet het nooit met de gemeente, kijkt de verzekering naar moment van afsluiten of....?

Avatar gebruiker
mirandasilvius, (0 reizen, 14 berichten)
01 jul 2010 10:16
wij vertrekken in augustus ook voor een jaar. Wij zouden ons dan ook uit kunnen schrijven uit de GBA.
We kwamen er echter achter dat je per jaar dat je uitgeschreven bent, 2% minder AOW ontvangt. op dit moment is de aow ongeveer 700euro/maand. daar 2% van is dus 14eurox2= 28euro minder per maand! en dat dus van je 67e tot ...
(Ik ga er even vanuit dat de AOW tegen die tijd nog wel bestaat)
Dat weegt dus niet op tegen wat je nu bespaard door je uit te schrijven...

Verder zijn wij er ook nog niet helemaal uit...er zijn ook zoveel soorten en voorwaarden!
wij willen bijvoorbeeld graag de zekerheid dat we terug kunnen komen als iemand overlijd, en dat we dan ook weer terug kunnen naar waar we gebleven waren.
misschien dat ik maar even contact opneem met een aantal aanbieders..

zijn jullie er al uit?

IrisH, (0 reizen, 104 berichten)
03 jul 2010 21:39
Wij hadden ook de Special Isis, maar waren dan ook niet ingeschreven in NL. Ik ben het met Ron eens dat als je ingeschreven bent in NL en dus een ziektekostenverzekering hebt je dit niet allemaal nodig hebt.

Als je extreme sporten gaat doen kun je aanvullende verzekeringen afsluiten, in ieder geval bij bijv. Sky Diven. Ik durf echter niet met zekerheid te zeggen of het ook kan bij (voor mijn gevoel) minder extreme sporten zoals duiken en raften. Is de Special Isis niet goedkoper als je nog een ziektekostenverzekering in NL hebt? (Al zal hij dan nog steeds duurder zijn dan Ohra)

Avatar gebruiker
Nanneke, (0 reizen, 499 berichten)
04 jul 2010 11:40
Zelf heb ik gekozen voor de verzekering van Ohra. Die dekt inderdaad een verblijf van meer dan 180 dagen en was ht goedkoopst. Klopt dat ze geen extreme sporten dekken. In sommige gevallen kun je ter plekke 'bijverzekeren', maar dat is niet altijd het geval. Dat is dus een afweging die je wilt maken.

Overigens sprak ik ontzettend veel reizigers die bv. een skydive hadden gemaakt en echt geen idee hadden of hun verzekering extreme sporten in de dekking hadden zitten. 'Als ik een been breek, weet de verzekering toch niet dat het van een skydive is? En als het helemaal mis gaat, heb ik aan een verzekering voor extreme sporten ook weinig', waren veel gehoorde opmerkingen.

Avatar gebruiker
Marije, (0 reizen, 694 berichten)
29 jul 2010 18:42
Ik had gehoopt dat ik dit allemaal zelf kon uitzoeken zonder de zoveelste te zijn die hier vragen stelt over reisverzekeringen, maar ik geloof dat ik toch even wat advies nodig heb :) Een beetje snel advies zou helemaal top zijn, want misschien ga ik morgen de boel al regelen.

Ik ga 5 mnd reizen (en werken) in Nieuw Zeeland en ik wil ook gevaarlijke sporten gaan beoefenen. Ik ben er dus inmiddels achter dat lang niet alle reisverzekeringen dat dekken en dat de speciale reisverzekeringen die dit wel vergoeden flink wat duurder zijn. Ik dacht aan de Special Isis, maar zie nu dat er ook nog de Europeesche lang-op-reisverzekering is en die is goedkoper. Ik heb inmiddels tientallen documenten met polisvoorwaarden gelezen en ik zie even door de bomen het bos even niet meer. Weet iemand misschien of er een groot verschil is tussen deze beide verzekeringen en wat dat dan is?

Nog een vraag: Bij Isis heb je 3 opties: geen medische zorg, extra medische zorg en complete medische zorg. Ik houd mijn zorgverzekeraar Agis in Nederland gewoon aan dus de 3e optie is sowieso niet nodig. Agis geeft aan dat alleen direct hulp behoevende zorg vergoed wordt in het buiteland en ik heb dus bij Special Isis geinformeerd wat zij vergoeden bij de optie extra medische zorg en ze gaf aan dat ook zij alleen spoedeisende hulp wordt vergoed. Is dit normaal, dat je nooit niet-echt-spoed-hulp vergoed krijgt in het buitenland? In dat geval kan ik gewoon het basispakket nemen van Special Isis, dat scheelt weer.

Vinden jullie trouwens al die polisvoorwaarden ook zo onleesbaar? Ik moet af en toe echt enorm mijn best doen, dingen vaker lezen en dingen hardop lezen om te begrijpen wat er precies bedoeld wordt en ik vind het behoorlijk vermoeiend. Ik kan over het algemeen goed begrijpend lezen en ben hoogopgeleid en toch is het af en toe echt puzzelen en kraken mijn hersens om het allemaal te snappen... (dit klinkt een beetje arrogant, maar ik bedoel alleen maar, misschien moeten ze het was leesbaarder maken zodat iedereen het gewoon kan begrijpen en niet naar de klantenservice hoeft te bellen voor de zekerheid).... Of ligt het gewoon aan mij en ben ik zo onnozel?

Alvast heel erg bedankt voor de hulp en eventuele tips over waar ik verder nog rekening mee moet houden zijn altijd welkom!

Avatar gebruiker
wild-r0se, (0 reizen, 88 berichten)
30 jul 2010 10:54
ik ben vorig jaar naar de UNIVE gegaan (zit nu bij mn ouders op de reisverzekering). Daar heb je voor zo'n 70 euro per jaar een doorlopende met wereld dekking én t/m 180 dagen. Ga je langer dan moet je iets bij betalen (weet niet precies wat) maar met 5 maand zit je goed :) Er staat in de polisvoorwaarden, heb ze laatst gelezen, dat als je ergens heen gaat waarbij het logisch is dat je gewond raakt (lees: naar oorlogs gebied of iets dergelijks) dan krijg je het niet vergoed. Autohulp zit er niet bij in, dat weet ik nog wel, weet niet of je daar auto wilt huren.
En anders is mijn beste tip: ga naar een verzekeringskantoor van het bedrijf zelf (univé heeft 1tje aan de korreweg) en vraag daar een polis aan, is gratis en je zit nergens aan vast. Kan je meteen alle vragen stellen.

Gerelateerde onderwerpen

Volgende

Keer terug naar Budget en verzekeringen