Hoe bereid jij je eigenlijk voor op je reis? Laat het ons weten!

3,5 mnd zo-azie, tips route en duur

Stel hier al je vragen over het Zuid-oostelijke gedeelte van Azië.
meisje, (0 reizen, 9 berichten)
15 apr 2011 21:17
Hoi reizigers!

Wij gaan eind dit jaar voor ongeveer 3/4 mnd richting zuid-oost azie. Daarin willen we sowieso Thailand, Laos en (een deel van) Indonesie zien.
Nu hebben we een aantal vragen en we hopen dat jullie ons wat kunnen vertellen over jullie ervaringen!

- We hebben een optie om 27 november te vliegen op Bangkok, met flexibele terugdatum vanaf Bali (720 euro) Nu hebben we gehoord dat het heel leuk is om kerst en oud en nieuw op één van de eilanden in zuid-Thailand te vieren. Nu willen we dus vanaf onze aankomst in Bangkok eerst het noorden zien, Laos en wellicht een stukje van Cambodja. Zodat we uiteindelijk op één van die Thaise eilanden uitkomen. Is dit te doen in een maand tijd? Hoelang hebben jullie de tijd genomen om deze landen te bekijken? Of weten jullie misschien nog andere toeristische plekken waar we oud en nieuw kunnen vieren, zodat we niet gebonden zitten aan die plek?
- Hebben jullie ideeen over hoe we het beste naar Indonesie kunnen reizen? En raden jullie nog eilanden aan? Wij dachten zelf aan totaal een maand voor Java + Bali + ?

We hopen dat jullie ons een beetje op weg kunnen helpen!

Groetjes!!!

Avatar gebruiker
Jenny, (0 reizen, 5795 berichten)
15 apr 2011 21:30
Het is niet te doen om in een maand tijd Thailand, Laos en Cambodja te zien. Zelf ben ik in totaal 2 maanden in Thailand geweest (verdeeld over meerdere reizen), 4 weken in Laos en 2 weken in Cambodja. Als je perse oud en nieuw wilt vieren op een van de eilanden, dan zou ik OF op en neer vlieggen, OF overwegen Laos te schrappen.

Ik heb zelf oud en nieuw gevierd in Bangkok, en dat viel heel erg tegen. Volgens mij heb ik het sindsdien opgegeven om oud- en nieuw in het buitenland te vieren :N (Nu zit ik meestal wel in het buitenland met de jaarwisseling, maar echt vieren doe ik het niet meer.) Hoe wil je het vieren? Gewoon met een hapje en een drankje? Ik denk dat Vang Vieng, Luang Prabang, of de 1000 eilanden (al moet je dan alsnog haasten) leuke plekken zouden kunnen zijn.

Als je in Indonesie naar Java en Bali wilt, dan kun je vanuit Bangkok of Kuala Lumpur (Maleisie) met Air Asia goedkoop die kant op vliegen. Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper. Mocht je ook naar Sumatra willen, dan kun je de boot vanuit Singapore, Langkawi of Penang nemen. Vliegen is vaak goedkoper.

Als je slechts een maand naar Indonesie gaat, dan zou ik me beperken tot bv Java en Bali. Als je een paar dagen over hebt, kun je evt nog naar de Gili eilanden, maar de kans is groot dat je je zo goed vermaakt dat je daar niet aan toe komt. Houd er rekening mee dat als je langer dan 30 dagen naar Indonesie wilt, dat je vooraf je visum aan moet vragen.

Avatar gebruiker
Tikva, (0 reizen, 5127 berichten)
16 apr 2011 09:24
Ik heb ook oud en nieuw in bangkok gevierd, dat was best wel leuk maar echt niet megabijzonder. Als je met oud en nieuw op een van de eilanden wilt zijn moet je echt ver van te voren reserveren.

Dat was namelijk ook ons plan tot we een week of twee van te voren van diverse reizigers verhalen hoorde over extreme prijzen en alles volgeboekt. Dus een aantal accomodaties contact mee opgenomen en dat was inderdaad allemaal vol. Op de bonnefooi zagen we dus niet echt zitten. Nu was het wel zo dat je eerst kerst, dan fullmoon en dan oud en nieuw had dus daardoor extra druk.

Ik denk echter dat oud en nieuw je toch wel tegen gaat vallen en 1 maand voor noor-thailand, laos en een stukje cambodja is echt gekkenwerk en zonde als je wel meer tijd hebt. Ik zou zelf dus niet haasten om naar de eilanden te gaan maar me gewoon voorbereiden op een relaxte oud en nieuw met een biertje en wat medereizigers dat kan overal. (die tips wat betreft plaatsen van jenny klinken goed!)

Laos een maand, (meer mag ook maar dan zit je met je visum). Cambodja kan je in een week de hoogtepunten Ankor en PP zien. Thailand hangt er vanaf wat je wilt zien, je kunt er makkelijk lang blijven maar doordat vervoer redelijk goed georganiseerd is kan je ook als je haast hebt gewoon snel naar het noorden reizen.

Avatar gebruiker
stevenl, (0 reizen, 620 berichten)
17 apr 2011 04:29
Nu hebben we gehoord dat het heel leuk is om kerst en oud en nieuw op één van de eilanden in zuid-Thailand te vieren.
Ik vier al jaren kerst en oud en nieuw hier op een tropisch eiland in Zuid Thailand, maar ben wel erg benieuwd wat je dan gehoord hebt. Waarom is het zo leuk om dat te doen?

meisje, (0 reizen, 9 berichten)
17 apr 2011 18:59
Bedankt voor jullie snelle reacties!

@Steven: één van onze zussen had NYE ooit op Koh Phangan gevierd en dat vond zij wel wat voor ons *O* . Maargoed, het is misschien een beetje overdreven en zonde van je reis om te gaan overhaasten om precies daar uit te komen. Vooral als het dan ook tegenvalt. Dus we hebben maar besloten dat we gewoon de tijd nemen en dat we wel zien waar we op dat moment zijn..

750 euro voor een retour (brussel - bangkok, bali - brussel) is wel een mooie prijs dachten wij?

We landen dan dus op Bangkok, gaan eerst naar het noorden van Thailand, vervolgens door Laos naar beneden, de hoogtepunten van Cambodja en terug naar het zuiden van Thailand (hebben jullie nog tips voor bepaalde eilanden?). Is dit deel van de route goed over land te bereizen?
We eindigen onze reis in Indonesie waar we in ieder geval Java en Bali aandoen. Dan zouden we dus nog een stukje Maleisie mee kunnen pakken om vanaf KL naar Jakarta te vliegen. Tenminste, dat lijkt ons de meest logische route... In Maleisie hebben wij ons nog niet echt verdiept. Zou dat nog een toevoeging kunnen zijn voor onze reis? En waar moeten we dan zeker heen?

Deze route zijn we van plan te doen in 3,5 maand en we hebben zo'n 4.000 a 5.000 euro te besteden (ticket niet meegerekent). Is dit te behalen?

Avatar gebruiker
Tikva, (0 reizen, 5127 berichten)
17 apr 2011 19:48
Ja hoor je route wordt door veel backpackers gedaan, dus heel goed te bereizen.

Vond zelf het vaste land van Maleisie niet echt gaaf in vergelijking met de rest van de landen. Aan de andere kant als je toch al in zuid-thailand bent en tijd genoeg hebt kan je net zo goed een weekje uit trekken om naar Kuala Lumpur te gaan als dat goedkoper en makkelijker is.

Als je budget per persoon is dan is het heel erg ruim als het voor met zijn 2e is dan is het te doen voor 3,5 maand maar zal je niet echt veel ruimte geven voor extra's een gibbon experience of duikcursus/duiken wordt dan lastig. (makkelijker als je 5000 hebt, onmogelijk met 4000). Ook wat betreft uitgaan (alcohol is relatief duur) moet je goed uitkijken.

Ik neem aan dat je al rugzakken, goede schoenen, injecties enzo hebt of moet dat ook nog van je budget?

Michiel.., (0 reizen, 65 berichten)
17 apr 2011 21:30
Ik zou voor Cambodja wat extra tijd nemen. Niet alleen angkor wat en the killing fields.
Ben er twee weken geweest maar had er graag nog langer gebleven.
Laos was ik wel zat na drie weken. Weinig leven op de straten en heeeel erg traag. Luang Prabang en van vieng zijn cool.. 4000 islads ook wel leuk maar niet te lang!

meisje, (0 reizen, 9 berichten)
18 apr 2011 21:20
Bedankt weer!

@Tikva: Het budget van 4000 euro is pp. We hopen daar inderdaad ook de gibbon experience, duikcursus, surflessen, jungletochten en andere excursies van te doen. Backpack heb ik afgelopen jaar aangeschaft voor een interrailreis, een wildebeast van Perry Sport, dus ik moet nog even kijken of die ook oké is voor deze reis. En heb gelukkig een goede zorgverzekering voor vaccinaties. We reizen overigens met z'n 3'en. Zijn ons er van bewust dat dit misschien een lastig aantal is, qua overnachtingen etc. Iemand ervaring mee?

Na wat ik nu gelezen heb over Maleisie lijkt me Borneo ook meer de moeite waard dan west-Maleisie, maar ik denk niet dat dit echt in te passen is in onze route. Ik denk dat het dan too much wordt om te proppen in zo'n korte tijd..

Avatar gebruiker
Jenny, (0 reizen, 5795 berichten)
18 apr 2011 21:41
In Vietnam en in Thailand heb ik wel eens kamers voor 3 personen gezien, maar heel erg gebruikelijk is het niet. Aan de andere kant: kamers in Azie hoeven helemaal niet duur te zijn, en met jullie budget is het zeker ook mogelijk om twee kamers te nemen. Misschien kom je nog iemand tegen om een kamer mee te delen?

Surflessen op Bali hoeven trouwens niet duur te zijn. De echte officiele lessen zijn niet goedkoop, maar voor 5-6 euro kan een van de surfboys op het strand je de beginselen bij proberen te brengen. Deze 'lessen' zijn minder goed dan van een echte surfschool (duh), maar het is een goedkope manier om te kijken of surfen wat voor je is. Een nadeel: bij mij was het een reden om het NIET te gaan leren, bij een echte surfschool had ik misschien wel doorgezet en was ik met goede begeleiding verder gekomen _O- Nu besteed ik mijn tijd liever aan duiken - ook leuk. O-)

Avatar gebruiker
Ingritaaa, (0 reizen, 330 berichten)
18 apr 2011 23:49
meisje schreef:
We reizen overigens met z'n 3'en. Zijn ons er van bewust dat dit misschien een lastig aantal is, qua overnachtingen etc. Iemand ervaring mee?

.De vrouw die bij de Bever werkt waar ik mijn backpack heb gekocht (oké, doet er niet toe) reist ook altijd met zijn drieën. Zij neemt altijd een zelfopblaasbaar matje mee zodat ze wel met zijn drieën in een tweepersoonskamer kunnen. Ik denk dat ze dan ietsje extra betaald of iets dergelijks. Ik vond het in ieder geval best een slim idee.

Avatar gebruiker
Globetrot, (0 reizen, 417 berichten)
19 apr 2011 12:19
Vanaf Kota Kinabalu kun je rechtstreeks naar Jakarta vliegen. Duiken en snorkelen op Sabah moet echt fantastisch zijn. Misschien Kuala Lumpur gewoon overslaan? :)

meisje, (0 reizen, 9 berichten)
20 apr 2011 08:03
Wel goede tip om matje mee te nemen zodat we overal met z'n drietjes kunnen slapen!
En we gaan de optie Borneo even overwegen...

We hebben nu een combinatieticket in optie staan (brussel-bangkok, bali-brussel) voor 745 euro. Via Killroy, vliegen met Qatar airways. Iemand ervaring met die maatschappij? Ergens hebben we het idee dat we wel heel vroeg zijn met boeken, gaan pas december 2011.. en dat het misschien wel goedkoper zou kunnen als we het gewoon zelf via internet doen ipv met zo'n organisatie. Probleem is echter dat de terugdatum zover vooruit ligt dat we deze momenteel nog niet kunnen boeken. Wat denken jullie? Boeken, of zou het goedkoper kunnen?

Avatar gebruiker
Jenny, (0 reizen, 5795 berichten)
20 apr 2011 14:38
Ik vind 745 euro voor een open-jaw ticket een goede prijs.

Zelf zou ik er niet voor kiezen om met zijn drieen te slapen, tenzij je slaapt in duurdere accomodatie met grotere kamers. De meeste budget opties zijn redelijk klein!

Avatar gebruiker
Jack84, (0 reizen, 54 berichten)
01 mei 2011 19:00
interessant toppic ! In Dec 2011 reis ik ook voor 3,5 mnd naar ZO Azie. Thailand ( 3+2 week ) Laos (2 week ) Cambodja (2 week),Vietnam (3 week ) Singapore ( 1 week ) KL ( 1 week )

Wat ik mij afvraag: overal staat vermeld dat het vaak goedkoper is om vanaf onze buurlanden te vliegen ( DUS/BRU/LON ) echter kom ik steeds weer uit op AMS.... zie ik iets over het hoofd of is er in de jaren wat veranderd ?

Reistijd: 6/7/8/9 DEC 2011 t/m 26/27/28/29 MRT 2012 BKK.

Goedkoopste optie naar mijn idee: 7-12-2011 t/m 29-03-2012 met Egyptair, 650 icl. Iemand een goedkopere optie gevonden ? Succes met jullie voorbereidingen !!!!!!!

greeeetzzz

Avatar gebruiker
Erik, (0 reizen, 8660 berichten)
02 mei 2011 07:11
Schiphol is een tijd duurder geweest door de extra vliegtaxs, maar af en toe hebben ze nu (zover ik kan beoordelen) soms ook scherpe aanbiedingen. Wanneer je net als wij net zo ver van Schiphol als van Dusseldorf wonen kijken wij ook dit altijd even na.

Vliegtuigmaatschappijen die (goedkoop) naar Azië vliegen o.a. vanaf Dusseldorf zijn bijvoorbeeld:
Air Berlin
Egypt Air
Emirates
Turkish Airlines (meer richting India, maar wie weet ook nog een optie)

Op de eerste na hebben ze soms wel een tussenstop. Maar als dat de prijs drukt vaak niet zo erg. Vanaf Londen kun je soms een goedkoop ticket scoren wanneer je met Air Asia vliegt.

Gerelateerde onderwerpen

Volgende

Keer terug naar Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam en Maleisië

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten