india - nepal in 2 maanden tijd

Stel hier je vragen over India, Nepal en Sri Lanka.
Stefmeister, (0 reizen, 6 berichten)
06 jan 2011 18:44
Hey,
Ik heb 1 maand in India en ga dan een maandje naar Nepal in mei en juni.
Ik weet helemaal niet waar te beginnen. Ik zou erg graag het zuiden van India zien, maar ik wil niet de fout maken dat ik te veel wil zien op korte tijd en nergens kan genieten. Wat zijn de voordelen van Noord en wat van Zuid India. Is het mogelijk om beide te doen op 1 maand (wss niet). Ik moet zoiezo naar Delhi denk ik om gemakkelijk in Nepal te geraken? Ik heb al gelezen dat het anders een moeilijke tocht kan worden. Als het erg veel scheelt in prijs kies ik dan toch liever voor de moeilijke toch. Alle tips en ervaringen in verband met India en Nepal zijn welkom!
Alvast bedankt!

Avatar gebruiker
Erik, (0 reizen, 8985 berichten)
06 jan 2011 18:58
Voor alleen Noord India heb je voldoende aan 4 werken voor India. Je kunt dan op een lekker reistempo het land door. Ik denk dat je dan niet ook nog naar het zuiden kunt.

Het verschil tussen noord en zuid is dat je in het noorden veel meer kleur pracht en praal hebt (cultuur en forten) en in het zuiden erg mooie natuur. Het is dus vooral waar je wensen naar uit gaan welk gebied voor jou geschikt is.

Lees ook de reis informatie van India eens door om een beetje een idee te krijgen welke plaatsen je kunt bezoeken in het Noorden en wat je daarvan wel en niet leuk vind. Dat maakt het plannen van een route ook wat gemakkelijker.

Avatar gebruiker
Tikva, (0 reizen, 5201 berichten)
06 jan 2011 19:30
ik ben zelf alleen in noord-india geweest, volgens ervaren india gangers is het zuiden relaxter.

Het noorden is echter wel het makkelijks om met Nepal te combineren. Je hoeft dan niet te vliegen. Ik zou niet in 1 maand en het noorden en het zuiden doen, lijkt me nogal veel van het goede

Op deze website kan je bij de reisinfo heel wat vinden over India en ook over Nepal. Als je een concrete vraag hebt hoor ik het graag.

Ik snap je ik moet naar Delhi om naar nepal te gaan verhaal niet helemaal. Als het om een vliegticktet gaat is Delhi goedkoper dan kathmandu maar als het om vervoer gaat dan is de meest gebruikte route die van Varanasi via Gorakphur naar Nepal.

Stefmeister, (0 reizen, 6 berichten)
06 jan 2011 23:58
Alvast bedankt voor de reacties. Op basis van wat ik lees op deze website heb ik het meeste zin in zuiden, maar het noorden is veel praktischer (lees economisch).

Ik dacht eerst dat het financieel het eenvoudigst was om een vlucht te nemen van uit Delhi naar Nepal. Maar blijkbaar bestaat er ook een haalbare route over land.

Stefmeister, (0 reizen, 6 berichten)
07 jan 2011 00:19
Dit lijkt me een erg leuke route. Wat denken jullie

http://www.google.be/imgres?imgurl=http ... 29,r:0,s:0

Delhi - Shekhawati - Pushkar - Jaipur - Agra - Varanasi - Chitwan - Pokhara - Kathmandu

Avatar gebruiker
Tikva, (0 reizen, 5201 berichten)
07 jan 2011 09:51
Je route klinkt goed. Maar als het zuiden je leuker lijkt dan zou ik gewoon voor het zuiden gaan. Wie weet kom je voorlopig nooit meer in India, dus ga dan voor wat je het meest aanspreekt. Als zou ik zelf wel even een uitstapje maken om de Taj Mahal te zien. Alleen die is een reis naar India al waard.

Je bent nu nog goed optijd, India heeft een flink aantal low-cost airlines. De bekendste is Spicejet. Die kom je bijvoorbeeld vaak niet tegen als je via een Nederlandse zoekmachine zoekt. Op hun eigen website kan je ook met creditkaart boeken. Ik zie dat ze nu in juni tickets hebben van Delhi naar Kathmandu voor minder dan 50 euro.
Wellicht kan je ook relatief goedkoop van delhi naar zuid-india vliegen.

Op deze wikipedia website kan je precies zien welk land welke low-cost airlines heeft
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_low-cost_airlines

Mag ik vragen wat je trouwens een maand in Nepal wil gaan doen. Een maand of nog langer is prima als je gaat trekken. De maanden dat jij er bent zijn hiervoor gezien het klimaat de slechtste periode van het jaar. Nou volgt het klimaat niet meer altijd de patronen die het officieel moet doen dus wellicht als je gelijk begin mei gaat heb je nog geluk.
Maar anders is denk ik 2 max 3 weken wel genoeg voor Nepal. 3dg chitwan, een kleine week kathmandu en omgeving en nog 2-3 dg pokhara (met regen is pokhara ook weinig aan).

Stefmeister, (0 reizen, 6 berichten)
07 jan 2011 11:21
Wel eigenlijk zit het zo. Ik wou india zien en mijn vriend wil enkel nepal zien. We willen toch een maand reizen samen. Dus ik doe een maand met een vriendin in India en dan met mijn vriend een maand Nepal. Nu doe je me twijfelen. Neem ik er misschien nog een derde land bij, Tibet ofzo? Want India spreekt mijn vriend niet aan.

Avatar gebruiker
Jenny, (0 reizen, 6009 berichten)
07 jan 2011 15:30
Tibet is mooi, ik ben er afgelopen zomer geweest. Is ook heel goede te bereizen in combindatie met Nepal.

Maar.... je moet er wel rekening mee houden dat Tibet duur is. Reken erop dat als je 7-8 dagen naar Tibet gaat, dat je dan zo US$ 800 kwijt bent. Dat is dus voor de vlucht van/naar Lhasa, voor je gids/vervoer en voor je accomodatie. Bij veel tours komen hier nog dure entreegelden bij.

Ikzelf heb echter gekozen voor een langere tour, omdat ik ook graag naar het Tibetaande Everest Basecamp wilde (er is er ook een in Nepal). Ik ben dus 12 dagen onderwerg geweest, en omdat er geen grote groepen die kant opgaat heb je een privetour. Zeker de moeite, want Tibet met zijn 20en in een bus zag ik niet zitten. De kosten waren echter een stuk hoger. Reken voor een dergelijke tour op een kleine 1400 euro, al is dat wel inc eten, drinken, entree en alles wat je maar kan bedenken. Echt, het is de moeite, maar het is een hoop geld.

Bij deze mijn reisverslag van Tibet:http://www.ikreis.net/main.php?cid=361. Meer info voor een paar weken Nepal is daar ook te vinden. :)

tom, (0 reizen, 685 berichten)
07 jan 2011 16:18
Ik ben in Juli een maand in Nepal geweest. ook volop regenzeisoen wat betekent dat je niet zo veel van de uitzichten kunt genieten. Ik heb in een maand tijd slechts één keer (om 5 uur sochtends) een half uurtje van een uitzicht over de himalaya kunnen genieten. de rest van de tijd was het te bewolkt.
Nepal heeft echter zoveel meer te bieden dan enkel trekkings. een maand is nog steeds veel te weinig om veel van nepal te zien. ik zou dus zeker wel de volle maand daar blijven. Nepal heeft een prachtige, hele levendige cultuur. er zijn fantastische kloosters en tempels te bezoeken. Voordeel van het regenzeisoen is is dat er een stuk minder toeristen zijn en dat je dus ook in kathmandu kunt genieten zonder dat het wit ziet van de toeristen. Ik had zelfs lakeside in pokhara zo goed als voor mezelf.

In het regenzeisoen kun je nog steeds heel goed wandelingen maken van dag of drie, lange tochten zou ik idd niet doen. kathmanduvallei biedt goeie wandelingen en ook omgeving van pokhara, eigenlijk overal in nepal. bhaktapur - nagarkot vond ik een leuke wandeling en ook bijvoorbeeld de berg op naar sarangkot.

Lumbini vind ik ook een aanrader. geboorteplaats van gautama buddha met boeddhistische tempels vanuit verschillende landen als tibet, china, birma, vietnam, japan enz. mooi om al die verschillende stijlen te zien. dorpje zelf is ook verrasend authentiek (zodra je het eerste toeristenstraatje achter je laat). makkelijk te bezoeken als je de grensovergang vanuit gorakhpur gebruikt.

Stefmeister, (0 reizen, 6 berichten)
08 jan 2011 10:35
Hey

Ontzettend bedankt voor de reacties! Tibet erbij nemen ligt een beetje boven mijn budget merk ik nu. Dus ik zal toch een maand Nepal doen, maar je raad opvolgen en slechts een kleine trek doen. De dingen die je tipt lijken me erg leuk.

Gerelateerde onderwerpen


Keer terug naar India, Nepal en Sri Lanka