Hoelang door Nieuw Zeeland reizen?

Stel hier al je vragen over Nieuw-Zeeland. Van het Noordereiland tot het Zuidereiland en van vulkanen tot grotten.
Wout-Jan, (0 reizen, 4 berichten)
04 dec 2011 04:07
Hoelang raden jullie om door beide eilanden te reizen? Wat is de minimale en maximale reistijd om al het leuks van dit eiland te hebben gezien? En raden jullie het aan om een camper te huren of een auto?

Alvast bedankt!

Avatar gebruiker
Kims, (0 reizen, 1040 berichten)
04 dec 2011 04:35
Hi,

Het ligt eraan wat je allemaal wil zien en doen en hoe je normaal reist. Als je de tijd wilt hebben om veel te zien, wandelingen te maken, te camperen en te genieten, is minimaal een maand voor elk eiland mijn aanrader. Misschien zelfs langer voor het Zuidereiland aangezien daar de meest spectaculaire natuurspots zijn. De afstanden zijn echt groot als je veel wilt zien en je rijdt er niet gemiddeld 100 km/uur.

Een camper is erg handig zodat je je huisje mee hebt en ook af en toe op 'gratis' plekjes kunt staan, maar een auto met tentje is ook goed te doen als je in het juiste seizoen gaat. Vooral de campings in de national parks zijn een aanrader; mooie plekken en niet duur.

Veel plezier!

Avatar gebruiker
Moira, (0 reizen, 1015 berichten)
05 dec 2011 00:40
Hallo,

Of je een auto of camper zou moeten nemen is persoonlijk. Ik heb met een camper gereisd en vond het vreselijk, ben meer het type van rondrijden en dan in een motel slapen. Ik denk dat je ongeveer moet rekenen op 3 weken op noordereiland en zo'n 4 a 5 weken voor zuidereiland om de hoogtepunten te kunnen zien.
Dit is op basis met een auto.

gr van Moira

Avatar gebruiker
LaosFan, (0 reizen, 2059 berichten)
05 dec 2011 13:27
Het ligt (zoals mijn voorgangers ook aangeven) aan je eigen interesses en instelling.

Nieuw-Zeeland is voor de meesten van ons niet bepaald bij de deur en als je dus genoeg vrije tijd hebt zou ik aanraden om er de tijd voor te nemen. De eilanden zijn niet heel erg groot maar er is ontzettend veel te zien en doen. Je kunt bij wijze van spreke om het half uur ergens stoppen en weer iets moois zien. Een week of 5 zou in mijn ogen minimaal zijn voor het land. Maar als je de tijd (en het geld) hebt zou ik een week of 7/8 echt aanraden.

Een auto huren of kopen is een prima optie. Je kunt met een auto ook veel onverharde wegen op en bent wat dat betreft wat vrijer. Een tentje is dan ook een optie natuurlijk.

Avatar gebruiker
Marije, (0 reizen, 694 berichten)
12 dec 2011 10:15
Ik heb veel gelezen dat men als minimale tijd 6 weken aanraadt, maar inderdaad, het is gewoon ontzettend afhankelijk van wat je zelf wilt. Ik ben er 5 maanden geweest en zou zo weer terug gaan. :) Ik geloof dat ik het persoonlijk voor minder dan 2 maanden niet zou doen.

Avatar gebruiker
Moira, (0 reizen, 1015 berichten)
14 dec 2011 21:16
Ik persoonlijk denk dat je heeel veel tijd nodig hebt voor Nieuw Zeeland maar 6 tot 8 weken dan kun je aardig wat hebben gezien van beide eilanden. Ik heb zelf 3 maanden rond gereisd in Nieuw Zeeland en nu ik hier woon doen wel heel veel dingen nog een keer. Zo ben ik pas voor de 2de keer naar Cape Reinga geweest zo gaaf om daar nog een keer naar toe te gaan.
In januari gaan we dus voor de 2de keer naar het zuidereiland.

gr van Moira

Avatar gebruiker
LaosFan, (0 reizen, 2059 berichten)
14 dec 2011 22:38
Ik ben 2 keer in Nieuw-Zeeland geweest.

In 2009 en 2011 beiden een week of 7. En ik dacht laatste keer misschien niet zo snel weer terug te willen. Maar het positieve gevoel over Nieuw-Zeeland blijft en ik zie het zelfs als een land waar ik heel goed (misschien tijdelijk) zou willen wonen en werken. Het is een geweldig land! :)

Gerelateerde onderwerpen


Keer terug naar Nieuw Zeeland