Hoe bereid jij je eigenlijk voor op je reis? Laat het ons weten!

Binnenlandse vlucht?

Stel hier je vragen over Indonesië.
DeeJeeEric, (0 reizen, 6 berichten)
10 feb 2009 19:35
Beste mensen!

Als allereerst wil ik ff kwijt dat ik dit een super site vind en dat ik al een hele poos veel aan het lezen ben. Ik heb al veel informatie vergaard en ideën opgedaan!
Ik ben van plan om met een vriend 50 dagen door indoniesie van Java(jakarta) naar bali, lombok en flores te reizen. Dit willen wij ongv vanaf 1 juni tot 20 juli doen.

Ik vooral veel gelezen in dit topic: voor-het-eerst-backpacken-in-indonesie-t452.html

Jammer dat ze er geen ervaringen op hebben gezet!

Wij willgen ongveer dezelfde route doen in dezelfde tijd. Nu heb ik al een aantal berekingen gemaakt voor de kosten van 1 persoon. Dit houd de vliegreis/verblijf/voorbereiding in.


ticket 965,11
verzekering 115
visum 40
paspoort 60
50dagen 750
vaccinaties 150
-----------------------------------------------------
2080,11


Nu heb ik wel een vraag: Als we eenmaal op flores zijn is het dan verstandig om met een snelle boot naar jakarta terug te gaan of kunnen we beter een binnenlandse vlucht ter plekke boeken?? evt weten jullie hier ook de prijzen van naar door bv eigen ervaring.

Op dit moment heb ik verder geen vragen maar ben ik wel van plan om deze week de vliegtickets te boeken! erg spannend dus en ik hoop dat jullie antwoord op mijn vraag kunnen geven.
Ook wil ik via deze site mijn weblog bijhouden! jullie zullen dus nog van mij horen, alvast heel erg bedankt.

Mvg

Eric

Avatar gebruiker
Larissa, (0 reizen, 216 berichten)
10 feb 2009 19:52
Hi Eric,

Geweldig zo'n mooie reis voor de boeg! Helaas kan ik je niet helpen met je vraag maar er komt straks vast wel iemand voorbij die dat wel kan!

Veel succes met je voorbereidingen!

Cheers!

Avatar gebruiker
bolletjeom, (0 reizen, 12208 berichten)
10 feb 2009 20:19
dag Deejee
ivm een overschot aan erikken op deze site noem ik je even zo...anders komt er misschien later verwarring 8-)

Je dagbudget is een beetje aan de krappe kant. Het kan absoluut hoor, dagen van €15 pp maar er zullen ook dagen zijn die duurder uitpakken
ik zou ietsje naar boven bijstellen.

Wat betreft vliegen. Ja je kan van Flores naar Jakarta vliegen. een snelle boot is er volgens mij niet.
Let wel even op dat de boten en de vliegtuigen in Indonesie niet echt voldoen aan de eisen die we kennen in Europa.
Merpati is de nationale luchtvaartmaatschappij en die mag buiten eigen land bijna nergens landen met zijn eigen toestellen. Niet om je bang te maken maar hou het nieuws goed in de gaten want er worden regelmatig toestellen aan de grond gehouden.
Een vlucht terug van Flores moet je wel eventjes van te voren boeken. Dus niet pas als je er bent. Wij waren daar aangekomen tegelijk met een groepje mensen die dachten op de bonnefooi 3 dagen later wel terug te vliegen. die vluchten zaten dus al vol

Informeer als je in Bali bent eens rond als je ook weet wanneer je mee kunt op een boot trip langs komodo
er gaan ook niet iedere dag vluchten. een andere optie is de boot naar Flores en weer terug nemen. dan lombok doorsteken en in Bali op een vliegtuig te stappen.
Boot tripje duurt dan 5 dagen ipv 3 en je krijgt de highlights 2 keer te zien...maar dan net anders.

Avatar gebruiker
Jenny, (0 reizen, 5793 berichten)
11 feb 2009 11:21
De 'snelle' boot van Flores naar Jakarta is niet snel. Dit is een Pelni boot, welke eens in de twee weken (ongeveer) vaart, en ook via Sulawesie en/of Borneo gaat. Een aardig stukje om dus! De route is te vinden op: http://www.pelni.co.id/home.asp (alleen in het Indonesisch).

Ik zou vliegen.

Vluchten van en naar oost-Indonesie zitten regelmatig vol, en worden ook regelmatig gecanceld. Wat dat betreft zou je kunnen overwegen om van oost (Maumere?) naar west (Jakarta) te reizen, omdat de kans dat je ergens strand op deze manier minimaal is. En je wilt niet je internationale vlucht missen!

Met de boot van Bali naar Lombok naar Flores is goed te doen. Tussen Lombok en Flores gaat overigens maar een keer per 6 dagen een boot, mocht je het touristische perama willen nemen. (http://www.peramatours.com).

Ik kan me niet meer herinneren wat een ticket van Maumere naar Bali kostte... Volgens mij wat dat ongeveer 80 euro. Jakarta zal iets duurder zijn. Een timetabel vindt je hier: http://www.alordive.com/download/transnusa_en.pdf

Avatar gebruiker
bolletjeom, (0 reizen, 12208 berichten)
11 feb 2009 12:40
de link naar Peramatours werkt niet
dit is overigens het toermaatschappijtje dat ik ook bedoelde
Afhankelijk van het seizoen gaan ze wel vaker (ofmindervaak) dan 1 keer in de 6 dagen.
Wij waren er begin Augustus en toen ging er om de 2 dagen een boot. Vervolgens brandde een boot uit en zonk er 1 ( geen slachtoffers...vooral heel veel pech) Geen idee of ze ondertussen die boten al vervangen hebben. Als hun vloot nog maar uit 1 boot bestaat kunnen ze idd niet vaker dan eens in de 6 dagen

ha! heb de goede link gevonden http://www.peramatour.com/
een S maakt een wereld van verschil 8-)

DeeJeeEric, (0 reizen, 6 berichten)
12 feb 2009 19:12
Hey Bolletjeom, Jenny en Larissa bedankt voor jullie reacties!

@Bolletjeom: Ik zal het budget maar dan even aanpassen naar boven toe, het is wel belangrijk om wat speling in je budget te hebben, vooral als je eenmaal in indonesie zit!

Verder kan ik nu een vliegticket bij een reisburo boeken die vanuit Amsterdam vertrekt naar Jakarta, en op de terug reis vanaf Denpasar naar Amsterdam gaat. Dit ticekt kost PP 21 euro duurder, dus dat valt reuze mee. Dit gaan we waarschijnlijk doen omdat rechtstreekse vluchten vanaf flores/lombok niet mogelijk zijn(ik heb ze iig niet kunnen vinden) Nu is het plan een binnenlands ticket vanaf Maumere(thx voor de tip Jenny;) naar Denpasar te boeken, en vervolgens vanuit Denpasar terug naar Nederland.

De site van de boottour is zeker een goede! Die zal ik dit weekend eens even rustig doornemen, ik denk dat we er veel aan hebben.

Verder heb ik nog even verhalen gelezen op de site van bolletjeom en foto's bekeken en ben nog enthousiaster geworden!

Jullie horen nog van mij!

Mvg

Eric

Avatar gebruiker
Jenny, (0 reizen, 5793 berichten)
12 feb 2009 19:30
[quote="DeeJeeEric"Dit gaan we waarschijnlijk doen omdat rechtstreekse vluchten vanaf flores/lombok niet mogelijk zijn(ik heb ze iig niet kunnen vinden) Nu is het plan een binnenlands ticket vanaf Maumere(thx voor de tip Jenny;) naar Denpasar te boeken, en vervolgens vanuit Denpasar terug naar Nederland. [/quote]

Het is evt mogelijk om met Singapore Airlines vanuit Lombok via Singapore naar Nederland te vliegen, echter de optie Maumere - Den Pasar - Nederland is makkelijker. (Al heb je ook dan een tussenstop in Jakarta, Singapore, of waar dan ook.)

Tommy, (0 reizen, 33 berichten)
17 feb 2009 14:29
bolletjeom schreef:Wat betreft vliegen. Ja je kan van Flores naar Jakarta vliegen. een snelle boot is er volgens mij niet.
Let wel even op dat de boten en de vliegtuigen in Indonesie niet echt voldoen aan de eisen die we kennen in Europa.
Merpati is de nationale luchtvaartmaatschappij en die mag buiten eigen land bijna nergens landen met zijn eigen toestellen. Niet om je bang te maken maar hou het nieuws goed in de gaten want er worden regelmatig toestellen aan de grond gehouden.


Hey Deejee,

wil even een kleine aanvulling op het geciteerde stukje doen. Wij waren afgelopen zomer in de regio waar je naartoe was. Tevens heb ik vrij veel familie in Indonesie. Ik kan me herinneren dat wij ergens gelezen hadden (lonely planet?) dat Indonesische vliegmaatschappijen niet veilig zijn. Zelfs Garuda mag niet meer in NL landen geloof ik. Wij hebben niet in Indonesie gevlogen, maar heb het voor de zekerheid wel even aan m'n familie gevraagd. Die vliegen allemaal met LionAir (ofzoiets, iets met een leeuw in de naam). Zelfs een deel van de familie dat niet bepaald verlegen om geld zit.

Ter info zijn wij met de trein van Jakarta naar Yogjakarta heen en terug geweest. Ik weet niet of die trein helemaal naar het oosten rijdt, maar mocht dat zo zijn, dan kan je ook dat overwegen. We hadden een Executive klasse ticket (leek dus ook echt op een vliegticket) en da's werkelijkwaar net zo relaxt als business class in het vliegtuig (op de champagne na dan). Alle ruimte. Stabiele trein. Ze brengen zelfs eten rond (wij hebben de eerste hapjes en maaltijd afgeslagen omdat we dachten dat het wederom iemand was die wat probeerde te slijten, maar het hoorde dus gewoon bij de service; kwam ik de tweede maaltijd achter toen ik achterom keek en zag dat IEDEREEN zo'n traytje had). Stoelen zijn comfortabel en het leuke is vooral dat je het landschap ziet en ook door wat kleinere plaatsjes komt. Was niet spotgoedkoop. Enkeltje Jakarta-Yogja was 15euro PP ofzo. De trein heette "argonaut" of zoiets dergelijks. Deed me in ieder geval aan "astronaut" denken, maar et was net even anders.

Avatar gebruiker
Jenny, (0 reizen, 5793 berichten)
17 feb 2009 15:18
Treinen zijn ten oosten van Java niet te vinden.

ALLE Indonesische vliegtuig maatschappijen voldoen niet aan de Europese CE norm, dus geen enkel toestel mag hier landen. Heel erg vervelend, want dit betekent o.a. dat je niet verzekerd bent wanneer het vliegtuig neer stort. :(

Alle gekheid op een stokje: er vallen jaarlijks meer doden in Indonesie in het verkeer en op de boot, dan van vliegtuigen die neer storten. Air Asia, Merpatie, Bativia en Lion Air zijn gewoon betrouwbare maatschappijen, en ook met TransNusa heb ik goede ervaringen.

DeeJeeEric, (0 reizen, 6 berichten)
03 maart 2009 22:23
Hallo allemaal:D

Als eerst allemaal bedankt voor julie reactie.

Ik heb een tijdje niks van me laten horen, maar heb het forum in de gaten gehouden en heb onderstaande topics rustig doorgelezen. Ik heb hier ook veel van opgestoken:D

Inmiddels heb ik vandaag de tickets besteld!! We vliegen 1 juni met Fly Emirates vanuit Frankfurt naar Jakarta. 22 Juli vertrekken we weer uit Jakarta terug naar Frankfurt. Deze retour ticket voor 1 persoon kost 560 euro, aardig scherp gesprijsd dacht ik zo. Nu zal ik veel zaken moeten regelen zoals mijn verzekering, Paspoort, Vaccinaties en Visum. ik zal dit van de week zoveel mogelijk proberen te regelen, en dan komt pas echt het leuke werk.

Wel vraag ik me nog steeds even af hoe ik van flores het snelst naar jakarta kan. Binnenlandse vluchten rechtstreeks van Flores naa Jakarta kan ik niet vinden. Wel kan ik vanaf Denpasar naar Jakarta voor 45 euro met garuda.

Kortom, het wordt een druk weekje, maar ben erg blij dat de eerste stap is gezet!

De route wordt Java-Bali-Lombok+gili-Flores.

Jakarta zullen we niet in blijven en ik wil graag naar flores vanwege de bootreis.

Tips zijn altijd nog welkom!

Mvg

Avatar gebruiker
Jenny, (0 reizen, 5793 berichten)
04 maart 2009 11:23
DeeJeeEric schreef:Wel vraag ik me nog steeds even af hoe ik van flores het snelst naar jakarta kan. Binnenlandse vluchten rechtstreeks van Flores naa Jakarta kan ik niet vinden. Wel kan ik vanaf Denpasar naar Jakarta voor 45 euro met garuda.


Rechtstreeks van Flores naar Jakarta kan niet, maar met een korte tussenlanding in Bali kom je er wel. Vanaf welke plaats in Flores wil je vertrekken? Er zijn meerdere vluchten per week (o.a. Trans Nusa en Merapati) vanuit o.a. Labuan Bajo, Ende en Maumere. (Wanneer je alleen naar Komodo wilt en niet naar Flores zelf, kun je het best op LB vliegen.)

Houd er rekening mee dat je je visum max 90 dagen vantevoren aan mag vragen. Wanneer je 1 juli vertrekt (dus 2 juni aankomt) dan is dat ongeveer vanaf nu...

Het is een mooie reis die je wilt doen, goed dat je er ook de tijd voor neemt. Ikzelf heb dit traject ook afgelegd, verdeeld over verschillende jaren. Zie ook mijn websites. Als je meer tips wilt dan hoor ik het wel.

Avatar gebruiker
bolletjeom, (0 reizen, 12208 berichten)
04 maart 2009 11:41
schoot me net een tip te binnen
Wanneer je van Bali naar Lombok wilt neem je gewoon de ferry bij Pandagbai. Koop niet 1 of andere "goede Deal" bij een burotje in Kuta want dan betaal je het vijfvoudige

stukje uit mijn reisverslag:
In de haven omzeilen we de toeristenkaartjesverkopers en lopen direct naar het loket. De prijs van de ferry Bali-Lombok is 15.000 roephia (€1.22) en voor ons komt daar nog een onverklaarbare 1000 boven op. Op de boot komen we backpackers tegen die 130.000 hebben betaald voor vervoer van Kuta naar Padangbai en de boot !?!?!?

Padangbai is trouwens een leuk plaatsje. echter Bali dan Kuta en omgeving. Prima plek dus om ook een nacht of wat door te brengen. Wij hebben Kuta op een dagtripje van daaruit even snel bekeken en hebben niet de indruk dat we iets gemist hebben door daar niet te verblijven.
Verder kan ik Ubud en omgeving aanraden en huur daar een brommertje!

Als je op Lombok wilt overnachten in bijv Sengigi dan kan ik je aanraden een stukje door te lopen. bijna het dorpje uit. Sonya home stay is schattig en goedkoop...maar vooral.....ligt ver van de moskee!

Avatar gebruiker
Jenny, (0 reizen, 5793 berichten)
04 maart 2009 12:29
bolletjeom schreef:schoot me net een tip te binnen
Wanneer je van Bali naar Lombok wilt neem je gewoon de ferry bij Pandagbai. Koop niet 1 of andere "goede Deal" bij een burotje in Kuta want dan betaal je het vijfvoudige


Je kan zelf de ferry pakken, maar dan kom je aan in het zuiden van Lombok en dan moet je een paar uur in een busje zitten naar Sengigi of naar Gili's (en dan moet je weer met de boot). Je kan ook een 'goede deal' sluiten met Perama voor nog geen 15 euro, en dan wordt je meteen bij Sengigi/Gili gedumpt door hun eigen snellere boot. Scheelt je ongeveer 4-5 uur reistijd.

Avatar gebruiker
bolletjeom, (0 reizen, 12208 berichten)
04 maart 2009 12:37
als je het tienvoudige wilt betalen om direct bij een eilandje afgezet te worden dan is die Perama deal idd een optie
maar de mensen bij ons op de Ferry hadden dus datzelfde bedrag betaald voor de normale boot naar het eiland Lombok.
Let dus even op en vraag heel goed na voordat je iets boekt

Avatar gebruiker
Jenny, (0 reizen, 5793 berichten)
04 maart 2009 12:47
bolletjeom schreef:als je het tienvoudige wilt betalen om direct bij een eilandje afgezet te worden dan is die Perama deal idd een optie


Je vergelijkt appels met peren, Rudi.

Voor 1,50 kom je inderdaad met de ferry aan de overkant, maar je moet ook betalen voor vervoer van Kuta naar Padangbai (~ 650.000) en van Lembar naar Bangsal/Sengigi (?). Totale kosten voor het zelf regelen zijn dus ongeveer 10 euro, dus 5 euro winst voor een 5 uur langere reis met een hoop hazzle. Wanneer je het leuk vind om in Padangbai te blijven is het wellicht de moeite om dingen zelf te regelen, wanneer je echter binnen een dag van Kuta naar Gili wilt dan is dit geen optie, omdat een zelf geregelde trip gewoon te lang duurt en nauwelijks binnen een dag haalbaar is (tenzij je heel veel wilt betalen voor gecharterd vervoer.).

Gerelateerde onderwerpen

Volgende

Keer terug naar Indonesië

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten